Får 400 millioner til å bygge studentboliger

Regjeringen gir 413 millioner kroner til åtte studentskipnader til bygging av 1130 nye studentboliger, hvorav en tredel skal bygges i Nord-Norge.
DELER UT: Olav Borten Moe og regjeringen gir 413 millioner til åtte studentskipnader. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DELER UT: Olav Borten Moe og regjeringen gir 413 millioner til åtte studentskipnader. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NTB

– I år øker vi innsatsen særlig i Nord-Norge, men også studentboligprosjekter i sør, øst og vest for store tilskudd denne gangen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding.

15 byggeprosjekt fordelt på åtte studentskipnader, får penger. Studentskipnadene søkte om tilskudd til 1.664 hybelleiligheter, men får tilskudd til 1130.

Nordland og Troms og Finnmark får de største tilskuddene i år. Norges arktiske studensamskipnad får 76 millioner kroner til 200 nye hybelleiligheter i Tromsø.

– Vi vil ha et aktivt og levende studentliv i Nord-Norge, og vi vet det er stort behov for flere studentboliger nord i landet nå. Derfor har vi satt av penger til å skalere opp tilbudet av studentboliger i Bodø og Tromsø kraftig, sier statsråden.

Andre store byggeprosjekt som får støtte er et nybygg med 120 hybler i Elverum, og rehabilitering av 120 hybler på Sogn studentby i Oslo.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også