EiendomsWatch

Grønt lys til SiO for 465 nye studentboliger i Oslo

Bystyret i Oslo har godkjent planforslaget fra Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO), som vil rive gamle studentboliger for å bygge langt flere nye.

FREMTIDSUTSIKT: Slik illustreres utbyggingsplanene SiO har i Sognsveien 102, der organisasjonen nå har fått ja til planforslaget. | Foto: A-lab

Etter nesten fire år har SiO fått ja fra politikerne i Oslo kommune til utbyggingsplanene sine i Sognsveien 102, like nord for Ullevaal stadion.

Studentsamskipnadens boligdirektør Gunn Kirsti Løkka sier tydelig hva hun synes om det, via et innlegg på LinkedIn:

– Glede! Det er veldig gode nyheter at SiO får bygge nesten 500 studentboliger knyttet til Sogn studentby!

Forslaget som er vedtatt går på å erstatte dagens studentboligbebyggelse med tre nye boligblokker, som får en høyde på 12-18 meter og rundt 465 hybelenheter. Antall hybelenheter er uttrykk for antall beboere/personer som får plass.

Planene ble presentert for kommunen via et oppstartsmøte i desember 2017. Underveis har både Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren i Oslo kommet med sine alternative forslag, men onsdag vedtok bystyret SiOs planforslag.

NÅ: Her er den nåværende bebyggelsen avbildet og eiendommen som nå skal få nye studentboliger i stedet er innfelt med stiplet linje. | Foto: A-lab
NÅ: Her er den nåværende bebyggelsen avbildet og eiendommen som nå skal få nye studentboliger i stedet er innfelt med stiplet linje. | Foto: A-lab

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch