EiendomsWatch

Bystyret i Oslo gir grønt lys for Nordrs Grønvollkvartal

Bystyret i Oslo godkjenner reguleringsplanen for Grønvollkvartalet, som består av 400 boliger.

SVÆRT FORNØYD: Nordrs konstituerte konsernsjef Pål Aglen er fornøyd med utfallet i Oslo bystyre. | Foto: Nordr

Behandlingen av Nordrs forslag til reguleringsplan for Grønnvollkvartalet på Helsfyr i Oslo har pågått i fire år og ble godkjent av bystyret sent onsdag kveld. Nordrs konstituerte konsernsjef Pål Aglen er fornøyd med utfallet.

– Vi er svært fornøyde med håndteringen og resultatet, som gir oss et klart mandat til å gå videre med utvikling av miljøvennlige boliger med god beliggenhet i Oslo. Vi gleder oss veldig til å skape et helhetlig, levende nabolag på Helsfyr, sier Aglen i en pressemelding.

Sentralt på Helsfyr, med Fyrstikktorget som nærmeste nabo ønsker Nordr å utvikle ett helt nytt nabolag. Prosjektet skal få en tydelig og litt annerledes profil med felles takterrasser for dyrking av mat, broer mellom bygg på takplan, og Breeam miljøsertifisering.

– For oss vil Grønvollkvartalet være et ytterligere bevis på at vi mener alvor med å sidestille bærekraft med våre økonomiske mål. Her har vi høye ambisjoner om å handle bærekraftig både i gjennomføringen og for å legge til rette for en grønnere livsstil, sier prosjektdirektør for Storby Oslo, Sigbjørn Fondenes.

De første boligene planlegges for salg høsten 2022 når de to første av totalt fem starter.

GODKJENT: Nordrs prosjekt på Helsfyr får grønt lys av politikerne i Oslo. | Foto: Nordr
GODKJENT: Nordrs prosjekt på Helsfyr får grønt lys av politikerne i Oslo. | Foto: Nordr

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch