Åtte boligutviklere forplikter seg til nye klima- og miljøtiltak

Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom lanserer i dag et sett med 10 nye strakstiltak med mål om reduserte klimagassutslipp og sikre mer bærekraft i bygg- og eiendomssektoren – Strakstiltak 2.0 for boligutviklere.
STRAKSTILTAK 2.0: Onsdag 16. mars inviterte Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom til lansering av Strakstiltak 2.0 for boligutviklere. Åtte store aktører signerte på stedet. | Foto: Grønn Byggallianse
STRAKSTILTAK 2.0: Onsdag 16. mars inviterte Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom til lansering av Strakstiltak 2.0 for boligutviklere. Åtte store aktører signerte på stedet. | Foto: Grønn Byggallianse

– Skal vi begrense farlige klimaendringer og stanse tap av natur må alle sektorer kutte i sine utslipp og handle i tråd med bærekraftsmålene. Bygg- og eiendomssektoren har store miljø og klimautfordringer, men sitter også med løsningen til å nå målene i sin sektor. Strakstiltakene bidrar til dette, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev, i en pressemelding.

I 2016 ble de første strakstiltakene lansert som del av Eiendomssektorens veikart mot 2050.

Strakstiltakene har vært en stor suksess da det har vist seg som et nyttig bærekraftsverktøy både for byggeiere og boligutviklere.

Til nå har over 70 boligutviklere, offentlige og private eiendomsselskaper og forvaltere sluttet seg til strakstiltakene, hvorav over 20 har fulgt opp med å signere de ti neste: Strakstiltak 2.0.

Så langt har kun gårdeiere hatt mulighet til å fokusere bærekraftarbeidet gjennom Strakstiltak 2.0, nå lanseres også dette tiltakssettet skreddersydd for boligutviklerne.

– Klare til å strekke seg enda lenger

– Selskapene har blitt langt bedre på å prioritere bærekraft i sine prosjekter og nå ser vi at flere er klare til å strekke seg enda lenger, sier Katharina Th. Bramslev. 

I alt 14 boligutviklere har sluttet seg til strakstiltak 1.0. For å slutte seg til strakstiltakene tar byggeiere eller boligutviklere kontakt med Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom, og signerer et tilslutningsbrev. Ett år etter tilslutning må selskapet vise hvordan tiltakene er fulgt opp.

Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom, er glad for at boligutviklerne ønsker å styrke bærekraftinnsatsen: 

– Også på hjemmebane fortjener folk smarte og bærekraftige løsninger, noe boligutviklerne anerkjenner og ønsker å tilby, sier hun. 

8 boligutviklere signerer på dagen

Rundt 30 prosent av de norske yrkesbyggarealene er eid av selskaper som har sluttet opp om strakstiltakene. Mens et tiltagende antall boligutviklere nå også ønsker å innføre bærekraftige strategier i organisasjonen.

– Eiendomsaktører blir i økende grad målt på bærekraft, både av banker og boligkjøpere, så dette er et riktig og naturlig steg i eiendomssektoren, sier Dahl. 

På dagen var det åtte store aktører som valgte å skrive under: OBOS, Avantor, Stor-Oslo Eiendom, Nordr, Ticon, Boligbyggelaget Usbl, OSU og Skanska.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan