EiendomsWatch

Åtte boligutviklere forplikter seg til nye klima- og miljøtiltak

Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom lanserer i dag et sett med 10 nye strakstiltak med mål om reduserte klimagassutslipp og sikre mer bærekraft i bygg- og eiendomssektoren – Strakstiltak 2.0 for boligutviklere.

STRAKSTILTAK 2.0: Onsdag 16. mars inviterte Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom til lansering av Strakstiltak 2.0 for boligutviklere. Åtte store aktører signerte på stedet. | Foto: Grønn Byggallianse

– Skal vi begrense farlige klimaendringer og stanse tap av natur må alle sektorer kutte i sine utslipp og handle i tråd med bærekraftsmålene. Bygg- og eiendomssektoren har store miljø og klimautfordringer, men sitter også med løsningen til å nå målene i sin sektor. Strakstiltakene bidrar til dette, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev, i en pressemelding.

Nordr er opptatt av at hele bransjen må komme raskere i gang med kutt i klimagassene. Jo raskere vi kutter, desto større effekt har det. Det er helt naturlig for Nordr å slutt seg til strakstiltakene for å sikre at det skjer.

Konstituert konsernsjef i Nordr, Pål Aglen

I 2016 ble de første strakstiltakene lansert som del av Eiendomssektorens veikart mot 2050.

Strakstiltakene har vært en stor suksess da det har vist seg som et nyttig bærekraftsverktøy både for byggeiere og boligutviklere.

Til nå har over 70 boligutviklere, offentlige og private eiendomsselskaper og forvaltere sluttet seg til strakstiltakene, hvorav over 20 har fulgt opp med å signere de ti neste: Strakstiltak 2.0.

Så langt har kun gårdeiere hatt mulighet til å fokusere bærekraftarbeidet gjennom Strakstiltak 2.0, nå lanseres også dette tiltakssettet skreddersydd for boligutviklerne.

– Klare til å strekke seg enda lenger

– Selskapene har blitt langt bedre på å prioritere bærekraft i sine prosjekter og nå ser vi at flere er klare til å strekke seg enda lenger, sier Katharina Th. Bramslev. 

I alt 14 boligutviklere har sluttet seg til strakstiltak 1.0. For å slutte seg til strakstiltakene tar byggeiere eller boligutviklere kontakt med Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom, og signerer et tilslutningsbrev. Ett år etter tilslutning må selskapet vise hvordan tiltakene er fulgt opp.

For vår verdiskapning fremover er vi avhengige av å ta gode valg i dag. Avantor har et langsiktig perspektiv på det vi gjør og har i alle år hatt ambisjon om å ligge i front og ta de rette valgene vedrørende miljø. Strakstiltakene fra Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom bidrar til at vi som selskap gjør gode valg, samtidig med at vi med dette er med på å bringe hele eiendomsbransjen videre.

Administrerende direktør i Avantor, Øystein Thorup

Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom, er glad for at boligutviklerne ønsker å styrke bærekraftinnsatsen: 

– Også på hjemmebane fortjener folk smarte og bærekraftige løsninger, noe boligutviklerne anerkjenner og ønsker å tilby, sier hun. 

8 boligutviklere signerer på dagen

Rundt 30 prosent av de norske yrkesbyggarealene er eid av selskaper som har sluttet opp om strakstiltakene. Mens et tiltagende antall boligutviklere nå også ønsker å innføre bærekraftige strategier i organisasjonen.

– Eiendomsaktører blir i økende grad målt på bærekraft, både av banker og boligkjøpere, så dette er et riktig og naturlig steg i eiendomssektoren, sier Dahl. 

På dagen var det åtte store aktører som valgte å skrive under: OBOS, Avantor, Stor-Oslo Eiendom, Nordr, Ticon, Boligbyggelaget Usbl, OSU og Skanska.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch