EiendomsWatch

Regjeringen vil la kommuner gi unntak fra plan- og bygningsloven

Kommuner skal få gi unntak fra plan- og bygningsloven for å bygge nye permanente boliger raskere, grunnet store mengder flyktninger.

ÅPNER FOR UNNTAK: Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik vil gi kommuner adgang til unntak fra lovverket | Foto: Lise Åserud / NTB

Det kommer fram i et forslag fra regjeringen fredag.

Blant annet åpnes det for å gjøre om hytter til boliger for å huse ukrainske flyktninger.

Det åpnes også for at kommuner kan gjøre unntak for oppføring av nye permanente boliger.

Det er snakk om en midlertidig beredskapshjemmel i lovverket. Plan- og bygningsloven gir rammer for arealplanlegging i det offentlige og det private, og på hva eiere kan sette i gang av bygging og andre tiltak på eiendommene sine.

– Med denne hjemmelen kan kommunene gi unntak fra krav om søknad om tillatelse til å omregulere til annet bruk, og unntak fra arealplan, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) på regjeringens pressekonferanse fredag.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch