Daniel Kjørberg Siraj kaller politikerne inn til «familieråd»

– Alternativet er ikke å stoppe dette årtusens viktigste kollektiv- og byutviklingsprosjekt i hele regionen, sier konsernsjef i Obos, Daniel K. Siraj, i et innlegg på Linkedin.
Foto: Trygve Indrelid
Foto: Trygve Indrelid

Striden om hvem som skal ta ekstraregningen for Fornebubanen tilspisser seg. Store kostnadsoverskridelser har gitt politikerne i Oslo kalde føtter. Høyre, Venstre, KrF og MDG i Oslo ville fortsette å bygge banen. Sp har gått inn for å skrote prosjektet. Mandag ble det klart at også Rødt sier nei til banen.

Mandag kveld presenterte Arbeiderpartiet i Oslo seks krav som må innfris for at de kan gi grønt lys til å fortsette å bygge Fornebubanen. De ønsket blant annet at Viken må ta et klart større ansvar for fremtidige kostnadsøkninger, utover den prisen som nå er kjent.

– Nå må alle sette seg til bordet for å løse familekonflikten Oslo-Viken og tørre å tenke utenfor boksen. Når premissene endrer seg må ALLE, uten unntak bidra i diskusjonen. Ja, vi har gjort vedtak, skrevet avtaler, investert og planlagt som om banen skulle koste noe helt annet og komme som planlagt. Kalkylene ryker rundt alle sider av bordet med misfornøyde velgere, eiere, naboer og beslutningstakere. Nå vet vi at det ikke blir slik som planlagt, sier konsernsjef i Obos, Daniel K. Siraj i en melding på Linkedin.

Han forteller at Obos allerede har signert på 1,5 milliarder kroner til banen og har i tillegg lovet ytterligere 360 millioner for å sikre Flytårnet stasjon på Fornebu.

– Kanskje må vi også bidra med enda mer, men det fordrer at flere strekker seg lenger for å komme i mål. Vi er betinget optimister til at vi kommer i mål - rett og slett fordi dette er for viktig til å falle på prinsippfasthet. Det gjelder alle aktører, også de som i dag har plassert klare forventninger til andre aktører og ikke minst staten som til nå har glimret med sitt fravær, sier Siraj.

Konsernsjefen har i et tidligere intervju med EiendomsWatch gitt uttrykk for at det er svært alvorlig for hele regionen om ikke Fornebubanen bygges.

–Dette er ikke boliger for Bærum, boligene på Fornebu er boliger for hele regionen. På Fornebu finnes det boligreserver som er områdeavklart og totalt er boligreserven her mer enn halvparten av boligreserven Oslo har. Det sier noe om hvor viktig Fornebu er for den totale boligforsyningen, uttalte konsernsjefen i Obos nylig til EiendomsWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også