DNB Eiendom: Comeback for nybygg

En av de viktigste driverne for nybyggsalget er utviklingen i bruktprisene. Når bruktprisene skyter i været, påvirker det både nybyggsalget og boligutviklingen.
TEGN TIL BEDRING: – Det har vært en vanskelig situasjon for alle aktørene som jobber med nybygg. Vi ser nå tegn til bedring, og dette forventer vil vi forsterke seg gjennom høsten og spesielt fra 2025, sier Harald Hansen, direktør for nybygg i DNB Eiendom. | Foto: DNB Eiendom
TEGN TIL BEDRING: – Det har vært en vanskelig situasjon for alle aktørene som jobber med nybygg. Vi ser nå tegn til bedring, og dette forventer vil vi forsterke seg gjennom høsten og spesielt fra 2025, sier Harald Hansen, direktør for nybygg i DNB Eiendom. | Foto: DNB Eiendom

– Akkurat nå er vi i et vendepunkt der prisene på bruktbolig utvikler seg kraftigere enn nybygg. Det pleier historisk å være en klar trigger for at også nybyggsalget øker. Vi ser allerede en positiv tendens for nybygg i markedet, sier Harald Hansen, direktør for nybygg i DNB Eiendom i en pressemelding.

De siste to årene har nybyggsalget ligget på et historisk lavt nivå. Det har ført til at boligutviklingen har stoppet kraftig opp. 

– Det har vært en vanskelig situasjon for alle aktørene som jobber med nybygg. Vi ser nå tegn til bedring, og dette forventer vil vi forsterke seg gjennom høsten og spesielt fra 2025. Det er helt nødvendig for å ta unna den høye etterspørselen etter boliger. Det bygges alt for lite og vi er egentlig på etterskudd for å fylle behovet som kommer både på kort sikt og lang sikt. 

Prisene skal opp

DNB Eiendoms melder at det er bred enighet om at etterspørselen etter boliger er høy og kommer til å forbli høy fremover. Underskuddet av nybolig vil være en driver for at boligprisene kommer til å øke fremover. 

Nylig kom Norges Bank med sine anslag der de forventer at oppgangen i boligprisene fortsetter den nærmeste tiden, og justerte opp prisforventningene for 2024 til 3,3 prosent. 

Attraktivt

I 2025 venter sentralbanken at boligprisene vil stige med 6,9 prosent, og i 2026 venter den boligprisvekst på 7,9 prosent. 

– I DNB Eiendom forventer vi en flat utvikling på brukt resten av inneværende år med unntak av august, som trolig viser en sesongtypisk vekst. Vi forventer også at bruktbolig vil fortsette å overgå nybygg på prisutvikling hvis vi måler de mot hverandre, sier Hansen. 

– Alt tyder på at nybygg vil bli veldig attraktivt fremover. Foruten en «prisrabatt», så vil man ha utsikter til sterk boligprisvekst fremover. Det kan fort bli attraktivt å kjøpe nybygg under utvikling der man kan oppnå god prisutvikling mens boligen ferdigstilles. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

SLIK KUNNE DET BLITT: De opprinnelige planene tilsa et stort, nytt kontorbygg i Sandnes sentrum. | Foto: Holon arkitekter

Planer om stort kontorbygg i Sandnes legges på is

For abonnenter

Les også