EiendomsWatch

Fabritius utvider hovedlageret til Europris – til 83.000 kvadratmeter

Europris får 21.000 ekstra kvadratmeter når Fabritius utvider kjedens hovedlager.

SENTRAL: I nærheten av E6 ligger det som er Europris' hovedlager. Nå skal det vokse betydelig. | Foto: Fabritius

Europris' nye hovedlager i Moss på 62.000 kvadratmeter sto ferdig i 2020. Lageret er et av Norges største og med sitt automatiske høylager for 60.000 paller.

Siden ferdigstillelse er bygget også utviklet med et stort automasjonsanlegg for mindre plukkvarer.

Les også: Naboen øker omsetningen når Europris etablerer seg

Nå, drøye to år senere, er det allerede planer om betydelige utvidelser. Høylageret på 32 meters høyde vil få en utvidelse på nye 5.000 kvadratmeter og i enden av bygget vil det komme en utvidelse på 16.000 kvadratmeter med lagerareal, fremgår det av en pressemelding fra Fabritius, som eier eiendommen.

Europris sitt hovedlager ligger i Vestre Vannem vei rett øst for E6 ved Mosseporten. Eiendommen har også Moss havn sin «dryport» som nærmeste nabo, en praktisk løsning ettersom mye av Europris sine varer kommer sjøveien med kontainere. Fabritius er eier av bygget som nå skal utvides med nye 21.000 kvadratmeter.

– Dette er et godt eksempel på hvordan tett samarbeid og god langsiktig planlegging mellom utvikler og leietaker kan løse vekstproblematikk på en lønnsom måte for alle parter. Det er derfor ekstra gøy å kunne være med på dette prosjektet med Europris og hjelpe dem med det vi kan best, sier daglig leder Asgeir Solheim i Fabritius i meldingen.

Eiendommen på 155 mål eies i dag av Fabritius. Leietaker i hele bygget er Europris som da leier et areal på 83.000 kvadratmeter etter utvidelser, hvorav 15.000 kvadratmeter er høylager på 32 meter.

Tilbyggene er planlagt ferdigstilt i løpet av våren 2023.

Prosessen med å BREEAM In-Use-sertifisere hovedlageret er igangsatt, og så snart tilbyggene er på plass vil disse også bli innlemmet i sertifiseringen.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch