EiendomsWatch

Kjøper næringseiendom for «flere hundre millioner»

Norsea får fullt eierskap i næringspark i Kristiansund som eier eiendom til en verdi av en milliard kroner.

BASE: Vestbase i Kristiansund består av mange ulike virksomheter, særlig innen olje- og gass. Infrastrukturen inkluderer 11 + 2 kaier, 570.000 kvadratmeter med 100.000 kvadratmeter verksted/lager/kontorer. | Foto: Norsea

Etter å ha eid halvparten av Vikan Næringspark Invest, kjøper Norsea nå ut de resterende aksjene fra Kristiansund Baseselskap. Ifølge en pressemelding blir Norsea gjennom et av sine eiendomsselskap, Vestbase Eiendom, eneeier i det største eiendomsselskapet på Vestbase.

– Dette er en viktig strategisk beslutning fra vår side, og et klart signal om vår tro på virksomheten i Kristiansund. Denne satsingen styrker mulighetene for å videreutvikle Vestbases unike posisjon som regionens sentrum for maritime industrier i årene som kommer, sier John Stangeland, konsernsjef i Norsea i pressemeldingen.

Tidens Krav skriver at Vikan Næringspark Invest eier utleid eiendom til en verdi av en milliard kroner og har de siste årene utviklet seg til en utbyttemaskin ved å betale ut mellom 12 og 20 millioner kroner årlig til eierne.

I dag er det et stort innslag av olje- og gassrelaterte virksomheter på Vestbase, og fremover vil Norsea utvikle næringsparken til å tiltrekke seg flere næringer i maritim sektor.

– Vi snakker om et betydelig oppkjøp for Norsea – en transaksjon på flere hundre millioner kroner – men først og fremst en langsiktig investering som understreker vår vilje til å satse videre i Kristiansunds-regionen i årene som kommer, sier Alf Dahl, finansdirektør i Norsea via meldingen.

Dahl er også styreleder i Norsea Property – eiendomsdivisjonen i Norsea og eierselskapet til Vestbase Eiendom.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch