Kjøper næringseiendom for «flere hundre millioner»

Norsea får fullt eierskap i næringspark i Kristiansund som eier eiendom til en verdi av en milliard kroner.
BASE: Vestbase i Kristiansund består av mange ulike virksomheter, særlig innen olje- og gass. Infrastrukturen inkluderer 11 + 2 kaier, 570.000 kvadratmeter med 100.000 kvadratmeter verksted/lager/kontorer. | Foto: Norsea
BASE: Vestbase i Kristiansund består av mange ulike virksomheter, særlig innen olje- og gass. Infrastrukturen inkluderer 11 + 2 kaier, 570.000 kvadratmeter med 100.000 kvadratmeter verksted/lager/kontorer. | Foto: Norsea

Etter å ha eid halvparten av Vikan Næringspark Invest, kjøper Norsea nå ut de resterende aksjene fra Kristiansund Baseselskap. Ifølge en pressemelding blir Norsea gjennom et av sine eiendomsselskap, Vestbase Eiendom, eneeier i det største eiendomsselskapet på Vestbase.

– Dette er en viktig strategisk beslutning fra vår side, og et klart signal om vår tro på virksomheten i Kristiansund. Denne satsingen styrker mulighetene for å videreutvikle Vestbases unike posisjon som regionens sentrum for maritime industrier i årene som kommer, sier John Stangeland, konsernsjef i Norsea i pressemeldingen.

Tidens Krav skriver at Vikan Næringspark Invest eier utleid eiendom til en verdi av en milliard kroner og har de siste årene utviklet seg til en utbyttemaskin ved å betale ut mellom 12 og 20 millioner kroner årlig til eierne.

I dag er det et stort innslag av olje- og gassrelaterte virksomheter på Vestbase, og fremover vil Norsea utvikle næringsparken til å tiltrekke seg flere næringer i maritim sektor.

– Vi snakker om et betydelig oppkjøp for Norsea – en transaksjon på flere hundre millioner kroner – men først og fremst en langsiktig investering som understreker vår vilje til å satse videre i Kristiansunds-regionen i årene som kommer, sier Alf Dahl, finansdirektør i Norsea via meldingen.

Dahl er også styreleder i Norsea Property – eiendomsdivisjonen i Norsea og eierselskapet til Vestbase Eiendom.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også