EiendomsWatch

CBRE: Dette skaper nye muligheter for logistikkeiendom

CBRE mener disrupsjon i forsyningskjeden skaper nye muligheter for industri- og logistikkeiendom.

SER I SPÅKULEN: CBRE

CBRE ser i rapporten «Global Industrial & Logistics Outlook» på konsekvensene av en pågående disrupsjon i forsyningskjeden drevet av produksjonsforstyrrelser, økte fraktkostnader og knapphet på logistikkapasitet.

CBRE estimerer at en økning på åtte prosent i faste kostnader knyttet til lager/varehus tilsvarer en økning på én prosent i transportkostnader, noe som understreker viktigheten av geografisk plassering.

Covid-19-pandemien bidro til kraftig vekst i netthandel. Selv om mindre restriksjoner og nedstigninger har dempet denne effekten er netthandelen fortsatt over før-pandemiske nivåer i de fleste markeder, skriver analytikerne i CBRE i et blogginnlegg torsdag.

«Denne økningen medfører økt etterspørsel etter logistikkbygg, hvor vi estimerer en kraftig global vekst på 61 prosent fra 2020 til 2025», skriver Igor Petkovic og Lars Haugen.

Investeringsvolumet for industri- og logistikkbygg (I&L) var sterkt i 2021, også sammenlignet med øvrige eiendomstyper. Denne trenden ser vi tydelig både i Norge og globalt.

For prime logistikkbygg i Oslo-området så man ifølge CBRE en yieldkompresjon på 60 basispunkter gjennom 2021 og avsluttet året på 3,80 prosent.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch