CBRE: Dette skaper nye muligheter for logistikkeiendom

CBRE mener disrupsjon i forsyningskjeden skaper nye muligheter for industri- og logistikkeiendom.
SER I SPÅKULEN: CBRE
SER I SPÅKULEN: CBRE

CBRE ser i rapporten «Global Industrial & Logistics Outlook» på konsekvensene av en pågående disrupsjon i forsyningskjeden drevet av produksjonsforstyrrelser, økte fraktkostnader og knapphet på logistikkapasitet.

CBRE estimerer at en økning på åtte prosent i faste kostnader knyttet til lager/varehus tilsvarer en økning på én prosent i transportkostnader, noe som understreker viktigheten av geografisk plassering.

Covid-19-pandemien bidro til kraftig vekst i netthandel. Selv om mindre restriksjoner og nedstigninger har dempet denne effekten er netthandelen fortsatt over før-pandemiske nivåer i de fleste markeder, skriver analytikerne i CBRE i et blogginnlegg torsdag.

«Denne økningen medfører økt etterspørsel etter logistikkbygg, hvor vi estimerer en kraftig global vekst på 61 prosent fra 2020 til 2025», skriver Igor Petkovic og Lars Haugen.

Investeringsvolumet for industri- og logistikkbygg (I&L) var sterkt i 2021, også sammenlignet med øvrige eiendomstyper. Denne trenden ser vi tydelig både i Norge og globalt.

For prime logistikkbygg i Oslo-området så man ifølge CBRE en yieldkompresjon på 60 basispunkter gjennom 2021 og avsluttet året på 3,80 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo