Høyeste avkastning for norsk næringseiendom på 14 år

Vi må tilbake til 2007 for å finne høyere totalavkastning på norsk næringseiendom enn det var i fjor.
EIENDOMSINDEKS: Sasha Thomas i MSCI presenterte MSCIs årlige eiendomsindeks for Norge under et seminar i regi av Union Gruppen. | Foto: Vimeo/Union
EIENDOMSINDEKS: Sasha Thomas i MSCI presenterte MSCIs årlige eiendomsindeks for Norge under et seminar i regi av Union Gruppen. | Foto: Vimeo/Union

Vi må helt tilbake til 2007 for å finne et bedre marked for næringseiendom enn 2021, viser ferske tall fra MSCI som ble presentert under et seminar i regi av Union.

Totalavkastningen på norsk næringseiendom var 12,2 prosent (ubelånt) i 2021, viser tallene i MSCIs norske eiendomsindeks. Dette er 2,3 prosentpoeng høyere enn i 2020, og vi må tilbake til 2007 for å finne et sterkere marked.

Direkteavkastningen utgjorde 4,3 prosent, mens verdiveksten var på 7,6 prosent i fjor. Halve verdiveksten skyldes yieldkompresjon, mens den andre halvdelen skyldes vekst i markedsleien. Dette er i sterk kontrast til 2020, da fall i yieldene bidro til hele verdiveksten, melder MSCI under Union-seminaret.

Sterkest utvikling var det innenfor industri og logistikk, mens kontor leverte en avkastning som var litt lavere enn året før, men fortsatt rundt gjennomsnittet i markedet.

Kontormarkedet i Oslo var sterkest utenfor CBD, i tillegg var det sterkt i de andre storbyene.

Handel og hotell hadde svak utvikling i 2020, med gjorde comeback i 2021. Begge segmentene hadde imidlertid en avkastning på i underkant av 10 prosent, noe som fortsatt er under snittet i markedet.

Til sammenligning var totalavkastningen i det svenske markedet på 13,4 prosent i 2021, opp fra 5,4 prosent i 2020.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også