Norske kjøpesentre med all time high-omsetning i første kvartal

De 60 største kjøpesentrene i Norge passerte en omsetning på 20 milliarder kroner i første kvartal. For noen sentre i Oslo sentrum ble økningen på over 100 prosent fra i fjor, som var preget av nedstengning.
KRAFTIG VEKST: Oslo City var blant de største vinnerne i første kvartal 2021. | Foto: NTB
KRAFTIG VEKST: Oslo City var blant de største vinnerne i første kvartal 2021. | Foto: NTB

Totalt omsatte de 60 største kjøpesentrene i Norge for 20,6 milliarder kroner i første kvartal, noe som tilsvarer en økning på 16,7 prosent fra samme kvartal i fjor, samt en økning på 8 prosent fra første kvartal i 2019, viser tall fra Kvarud Analyse ifølge Finansavisen.

–Vekst på 8 prosent de siste tre årene ligger godt over veksten i første kvartal i perioden 2016 til 2019, og det har aldri før vært omsatt for så mye blant de 60 største kjøpesentrene som i første kvartal i år, sier Tore Kvarud.

Som følge av nedstengning i store deler av første kvartal i fjor, opplevde enkelte sentre ekstra sterk vekst, deriblant Oslo City, som var stengt i ni og en halv uke. Oslo City gikk fra en omsetning på 128 millioner i første kvartal 2021 til 345 millioner i samme kvartal i år, men i omsetning ligger senteret fortsatt 14,5 prosent bak første kvartal i 2019.

– Koronasituasjonen i første kvartal i fjor rammet bysentrene desidert mest og bydelsentrene ble begunstiget. Det er ikke overraskende at disse sentrene fortsatt ikke har hentet seg helt inn igjen, men det går mot stadig bedre tall, sier Kvarud til Finansavisen.

Byporten Shopping og Oslo S Shopping økte med henholdsvis 171 og 151 prosent, men ligger henholdsvis 23,9 og 25,3 prosent bak omsetningen i 2019.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også