Her kommer Bulks nye industripark: – En lang reise, men endelig er vi i mål

Bulk Industrial Real Estate vil bygge 80.000 kvadratmeter med industri- lager- og logistikkarealer i Lillestrøm, noe kommunestyret har gitt klarsignal for etter nesten ti år med regulering. 
OMFATTENDE: Etter nesten 10 år med reguleringsprosess er Bulk klare for å sette i gang det som vil bli en omfattende opparbeidelse av både industritomt og nærliggende områder. | Foto: Bulk / oversiktsbilde med 3D-visualisering av Goldbox
OMFATTENDE: Etter nesten 10 år med reguleringsprosess er Bulk klare for å sette i gang det som vil bli en omfattende opparbeidelse av både industritomt og nærliggende områder. | Foto: Bulk / oversiktsbilde med 3D-visualisering av Goldbox

– Det har vært en lang reise, men endelig er vi i mål og kan sette i gang med å etablere en ny Bulk Park. Dette har vært en kompleks prosess, men med konstruktiv og god dialog med alle parter har gjort at vi omsider har landet, sier Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate i en pressemelding.

Meldingen kommer etter at et flertall av politikerne i Lillestrøm kommune sa ja til å oppgradere Tretjerndalsveien, noe som betyr at Bulk kan sette spaden i jorda for å utvikle sin nye industripark, Bulk Park Ausenfjell.

Bulks ambisjon er å kunne tilby flere toppmoderne industri-, lager-, og logistikkbygg med totalt 80.000 kvadratmeter bygg på den 170 mål store tomten, som ligger mellom hovedstaden og Oslo lufthavn.

Stor jobb gjenstår – vil åpne om to år

Etter nesten 10 år med reguleringsprosess er Bulk klare for å sette i gang det som vil bli en omfattende opparbeidelse av både industritomt og nærliggende områder.

– Vi håper å være i gang med tomteopparbeidelsen etter sommeren, og om alt går etter planen er vi klare for at de første leietakerne kan flytte inn i Bulk Park Ausenfjell allerede i 2026, sier Dag Klem, leder for salg i Bulk Industrial Real Estate via selskapets pressemelding.

Ifølge Bulk har naboer uttrykt bekymring for støy og trafikksikkerhet langs adkomstveien til det eksisterende industriområdet på Ausenfjell. Bulk skriver at disse forholdene vil bli forbedret nå som selskapet oppgraderer veien i tråd med kommunal veinorm. Det vil bli etablert støyskjerming og gang- og sykkelvei på hele strekningen som vil ivareta myke trafikanter.

– Dette er jo en omfattende tomteopparbeidelse, vi opparbeider hele området med oppgradert og tryggere infrastruktur. Vi har hatt et meget godt samarbeid med kommunen, noe som har vært enormt viktig med slike komplekse forutsetninger, sier Hage.

Sirkularitet og digitalisering

Ifølge Bulk kan leietakerne forvente seg bærekraftige og robuste lokaler. Nylig fikk Bulk Industrial Real Estate tildelt landets første Breeam-NOR 6.0-miljøsertifisering for industribygg etter den oppdaterte Breeam-manualen.

– Vi får jevnlig henvendelser fra aktører på jakt etter lokaler i denne regionen. Bulk Park Ausenfjell vil bli et attraktivt tilskudd i et strategisk viktig område for logistikksektoren. Midt mellom Oslo og Gardermoen, og med nærhet til både E6 og E16, er Ausenfjell en ypperlig lokasjon som gir gode forbindelser til hele landet, sier Klem.

I samme kommune (Lillestrøm) har selskapet allerede bygget ut Bulk Park Lindeberg, som ifølge Bulk ble fylt opp på rekordtid med 11 prosjekter og totalt 55.000 kvadratmeter bygningsareal og rundt 450 arbeidsplasser. 

– Ambisjonene for Bulk Park Ausenfjell blir minst like store som suksessen på Lindeberg. Vi har lang erfaring med å tilpasse bygg til ulike bransjer og næringer, samtidig som vi skal fortsette med innovasjon og nytenkning, sier Hage.

Det siste bygget på Lindeberg, konseptbygget Bulk Wood, stod ferdig i slutten av 2023. Bulk Industrial Real Estate-sjefen oppgir at de vil fortsette sitt bærekraftsarbeid i Ausenfjell-parken med å legge til rette for eksisterende løsninger som solceller og fjernvarme.

– Samt undersøke nye muligheter og prosjekter med fokus på tilrettelegging for en sirkulær næringspark og digital infrastruktur, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også