Lia Nõu: – Målet mitt er å maksimere verdiveksten

Det svenske hotellselskapet Pandox, der Christian Ringnes og søsknene Helene og Christian Sundt er tungt inne på eiersiden, har lagt frem årsrapporten.
ÅRSRAPPORT: Pandox har lagt frem årsrapport. Administrerende direktør Lia Nõu er optimistisk til markedet fremover og uttaler at målet hennes er å maksimere verdiveksten. | Foto: Pandox
ÅRSRAPPORT: Pandox har lagt frem årsrapport. Administrerende direktør Lia Nõu er optimistisk til markedet fremover og uttaler at målet hennes er å maksimere verdiveksten. | Foto: Pandox

– 2021 var et år med mange ansikter. Første del av året var sterkt negativt påvirket av covid-19 og statlige restriksjoner. I løpet av siste del av året ga vaksinasjonsprogrammene var det en sterk bedring i hotellmarkedet takket være vaksinasjonsprogrammer, lempede restriksjoner og et oppdemmet reisebehov for både fritids- og forretningsreisende, sier administrerende direktør i Pandox, Liia Nõu, i rapporten.

Nõu overtok som konsernsjef i august, etter Anders Nissens tragiske bortgang i mai.

Selskapet melder om et årsresultat på 609 millioner svenske kroner, opp fra -1408 millioner i 2020. Ebitda beløp seg til 1868 millioner, en økning fra 1699 millioner året før.

Pandox hadde inntekter fra eiendomsforvaltning på 2422 millioner kroner i 2021, mot 2399 millioner året før. Driftsnetto endte på 2027 millioner kroner, opp fra 2018 millioner. Det siste normalåret før pandemien var den 3389 millioner kroner.

I hotelloperatør-segmentet hadde selskapet inntekter på 851 millioner, mot 779 millioner året før. Her var driftsnetto -22 millioner, opp fra -168 millioner i 2020.

Selskapet opplyser at de har hatt positiv kontantinntjening samtlige kvartal under pandemien. Den endte på 712 millioner kroner i 2021, mot 660 millioner året før. I 2019 var cash earnings 2161 millioner kroner.

– Pandox har en tydelig strategi på å eie og leie ut store hotelleiendommer med gode beliggenheter på lang sikt. Vi samarbeider med sterke operatører med kjente merkevarer under salgsbaserte leieavtaler, ikke minst med minimumsleie, hvor vi sammen deler opp- og nedsiden og har felles insentiver til å utvikle hvert enkelt hotellprodukt, sier Nõu som også uttrykker optimisme for fremtiden.

Pandox eier 157 hotelleiendommer i 15 land og 90 byer, og har bred eksponering mot de fleste segmenter av hotellmarkedet.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også