EiendomsWatch

Kjetil Krutnes går til Hav Eiendom

Etter å ha satt sitt preg på Oslos eiendomsmarked i en årrekke, er Kjetil Krutnes nå ansatt som markeds- og eiendomsdirektør i Hav Eiendom.

ERFAREN: I Oslo Areal har Kjetil Krutnes vært med å forvalte og utvikle en attraktiv portefølje med kontor- og næringsbygg i og rundt hovedstaden. Nå skal han sette sitt preg på Fjordbyen. | Foto: Ilja C. Hendel

– Hav Eiendom er den ledende aktøren i fjordby-utviklingen i Oslo, har en unik portefølje og et viktig samfunnsoppdrag. Jeg gleder meg skikkelig til å begynne, sier Kjetil Krutnes i en pressemelding fra Hav Eiendom.

Krutnes kommer fra stillingen som direktør for spesialprosjekter i Oslo Areal. Der har han vært en del av ledergruppen de siste 13 årene, og hatt en rekke forskjellige roller i organisasjonen.

I løpet av karrieren har Krutnes også jobbet i Entra, IT-Fornebu, NCC og Statsbygg.

Det er, med andre ord, en svært erfaren eiendomsmann som nå er på vei inn i Hav Eiendom.

– Det blir spennende å få være med på, og sette mitt preg på, utviklingen av Oslos gamle havneområder og utvikle byen på en bærekraftig måte for alle som skal bruke byen, sier Krutnes.

En ny fase for Hav Eiendom

Administrerende direktør i Hav Eiendom, Kjell Kalland, er veldig fornøyd med nyansettelsen.

– Kjetil Krutnes er en veldig erfaren fagperson, som vi er svært glade for å få inn i organisasjonen, sier Kalland.

NØKKELSPILLER: – Nå som selskapet er på vei inn i en ny fase, er Hav Eiendom nødt til å ruste seg for nye oppgaver. Krutnes blir helt sentral for vårt arbeid i det profesjonelle markedet for næringseiendom, sier administrerende direktør i Hav Eiendom, Kjell Kalland. | Foto: Hav Eiendom
NØKKELSPILLER: – Nå som selskapet er på vei inn i en ny fase, er Hav Eiendom nødt til å ruste seg for nye oppgaver. Krutnes blir helt sentral for vårt arbeid i det profesjonelle markedet for næringseiendom, sier administrerende direktør i Hav Eiendom, Kjell Kalland. | Foto: Hav Eiendom
Krutnes kommer inn i en spennende periode for selskapet som planlegger flere omfattende prosjekter.

I løpet av noen år starter byggingen av delbydelen Grønlikaia, der det skal legges til rette for 3000 arbeidsplasser, 1500 boliger og et omfattende nærings- og kulturtilbud for hele Oslo.

På trappene er også utviklingen av Fiskebrygga, en stor tomt på Bjørvikas vestside, der det vil komme et kontorbygg på 6-8 etasjer med butikker, restauranter og andre publikumsrettede tilbud på bakkeplan.

For å rigge seg for endringene som kommer, har Hav Eiendom den siste tiden jobbet med å utvide organisasjonen, blant annet ved å hente en ny prosjektsjef.

Store oppgaver – store muligheter

Hav Eiendom har allerede ferdigstilte kontor- og næringsbygg i Bjørvika – Diagonale og Tomtebrygga. Om få år vil Fiskebrygga stå klar med om lag 22.000 kvadratmeter. De neste årene vil eiendomsprosjektene komme som perler på en snor og Krutnes ser lyst på markedsutsiktene.

– På kort tid har Bjørvika befestet sin posisjon som Norges mest attraktive område å både bo og jobbe i, og denne utviklingen vil bare fortsette, sier Krutnes.

Han forteller at det gjerne er to ting Norges mest populære arbeidsgivere ser etter når de velger lokaler – umiddelbar nærhet til kollektivtransport, og omgivelser som gjør det motiverende for ansatte å dra på jobb, og da blir både byggene og ikke minst bylivet rundt byggene viktig. I tillegg ser han at behovet for fleksibilitet og bærekraft i alle ledd bare blir viktigere og viktigere.

– Bjørvika har «alt» som skal til for å lokke til seg dagens og morgendagens arbeidstakere. Det er et veldig attraktivt område, så jeg gleder meg stort til å få være med på utviklingen, sier Krutnes, som tiltrer stillingen medio august 2022.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch