Fredensborg Bolig satser tungt i Trondheim – henter prosjektsjef fra Obos

Fredensborg Bolig har rundt 4000 boliger under utvikling i Trondheims-regionen. Nå har selskapet ansatt Torkild Lenes som ny prosjektsjef.
HENTER PROSJEKTSJEF: Petter K. Nedregotten, regionsjef for Trondheim. samt Torkild Lenes, ny prosjektsjef | Foto: Foto: Fredensborg Bolig. Collage: EiendomsWatch
HENTER PROSJEKTSJEF: Petter K. Nedregotten, regionsjef for Trondheim. samt Torkild Lenes, ny prosjektsjef | Foto: Foto: Fredensborg Bolig. Collage: EiendomsWatch

Fredensborg Bolig har bygget seg opp til å bli en av de største boligutviklerne i Trondheim. Selskapet har rundt 4000 boliger under utvikling i regionen og ansetter nå Torkild Lenes (47) som ny prosjektsjef, opplyser selskapet i en pressemelding. Trondheims-regionen står for rundt en tredjedel av Fredensborg Boligs utviklingsprosjekter.

– Vi er veldig fornøyde med å få Torkild på laget og gleder oss til å dra nytte av hans brede erfaring og store kompetanse. Han blir en viktig bidragsyter til vår videre vekst i Trondheim, sier Petter K. Nedregotten, regionsjef for Trondheim. 

Lenes begynner i sin nye stilling rett etter påske, og har mer enn 20 års erfaring fra boligbyggbransjen og kommer sist fra tilsvarende stilling i Obos.

Trondheims boligmarked er sterkt og kommunen forventer ifølge Fredensborg Bolig en befolkningsvekst på ti prosent de kommende ti årene. 

– Fredensborg Bolig har et uttalt mål om videre vekst i Trondheims-regionen og har i dag en rekke spennende prosjekter som jeg gleder meg til å følge tett. Stemmer kommunens prognoser, tror jeg vi ser et sterkt boligmarked også fremover, sier Lenes.

– I årene fremover blir det både viktig å tilføre byen flere boliger og å tilby alternative kjøpsmodeller, som Leie til eie. Variasjon i beboersammensetningen bidrar til å skape gode nabolag, og da må vi også ta hensyn til unge og førstegangskjøpere, sier han. 

Et av prosjektene Lenes vil følge tett i tiden fremover, er utviklingen av Steinan Studentby. Her ønsker Fredensborg Bolig å bygge rundt 550 boliger fordelt på leiligheter og rekkehus.

–Dette er et prosjekt som passer veldig godt til leie til eie, og det er en viktig utvikling for både byen og Fredensborg Bolig. Det vil bli barnehage på området, flere lekeplasser, uteområder som fungerer som sosiale arenaer og flotte boliger, sier Lenes i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Photo: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død