Fredensborg: Gjenåpner ambassadebygget i høst

Til høsten flytter Fredensborg inn i den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo. Nå melder selskapet også at det åpner champagne- og vinbar i bygget, blant flere serveringssteder.
SKISSER: Skissen til planene ved den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo. | Foto: Illustrasjon via Fredensborg
SKISSER: Skissen til planene ved den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo. | Foto: Illustrasjon via Fredensborg

Når den tidligere ambassaden gjenåpner blir den igjen tilgjengelig for byens befolkning – et åpent bygg med arbeidsplasser, servering, kultur og takterrasse. 

Fredensborg vil også flytte sitt eget hovedkontor hit.

Det blir tre serveringssteder i den ikoniske bygningen i Henrik Ibsens gate når dørene igjen åpnes for besøkende, og interessen rundt konseptene er stor.

– Nå er vi på oppløpssiden og i en hektisk og spennende fase. Vinlisten begynner virkelig å ta form, og den skal appellere like mye til gjester som kommer innom for et glass vin etter jobb, som til den kresne vinentusiasten. Likt for alle er det at de blir servert i hyggelige og uformelle omgivelser, sier Francesco Marzola, i en pressemelding. 

Marzola leder vinsatsingen på den tidligere amerikanske ambassaden og han har bygget opp flere anerkjente vinkjellere.

Foto: ASI/HRVPROD
Foto: ASI/HRVPROD

Historisk bygg

Fredensborg og Byantikvaren har samarbeidet om å gjøre Eero Saarinens kjente ambassadebygg ved Slottsparken til en helt ny attraksjon. Fredensborg kjøpte den tidligere amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate i Oslo i 2017.

Stjernearkitekt Eero Saarinens trekantede bygg ble finansiert av den norske stat som en del av tilbakebetalingen for Marshallhjelpen Norge fikk under andre verdenskrig. Bygget sto ferdig i 1959 – og Saarinen uttalte at det skulle være et hus «i kjole og hvitt».

Byantikvaren har kalt ambassadens arkitektur for «en av de fremste eksemplene på internasjonal arkitektur i Oslo fra etterkrigstiden» og mener at byggverket er «et av de viktigste modernistiske byggene i Oslo».

Nesten til topps i sommelier-VM

Ambassaden-sommelieren kom nylig helt til semifinalen i sommelier-VM. Merittlisten til Francesco Marzola er allerede lang. Han er tidligere både norsk og nordisk sommerlier-mester, men rangerer selv semifinaleplassen i sommelier-VM som nylig ble avholdt i Paris høyt:

– Dette er en ekstremt krevende konkurranse som kun avholdes hvert tredje år, og deltagelsen var lærerik, intens og slitsom. Jeg er veldig fornøyd med å nå så langt i så tøff konkurranse, sier Marzola videre.

– At Francesco skulle hevde seg i VM var jeg ikke det minste i tvil om, og jeg gleder meg på hans vegne. Dette er en stor prestasjon, men ser frem til å ha ham tilbake med fullt fokus på Ambassadens champagne- og vinbar, sier Rajko Mink, daglig leder i Fredensborg Hospitality, i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo