EiendomsWatch

Tollefsen har kjøpt vingård i Sør-Afrika

Ivar Tollefsen sikret seg vingården via Fredensborg 1994s sørafrikanske datterselskap.

NYE MARKER: Ivar Tollefsen og Fredensborg kjøper stadig eiendommer i inn- og utland. Nå er også vingården Chamonix i Franschhoek i Sør-Afrika en del av porteføljen. | Foto: Skjermdump fra Chamonix' nettside / Heimstaden

Bransjemagasinet Wineland omtaler oppkjøpet av den prisbelønnede vingården Chamonix, som ligger en times kjøretur østover fra Cape Town. Kjøper er Fredensborg Property Investments SA (Pty) Ltd, et sørafrikansk datterselskap av Ivar Tollefsens Fredensborg 1994.

Fredensborg-ledelsen bekrefter kjøpet til både Dagens Næringsliv og EiendomsWatch, men selskapet vi ikke gi ytterligere kommentarer nå.

Ifølge Wineland skjedde salget tre år etter bortgangen til Chris Hellinger, som kjøpte eiendommen i 1991 og utviklet den til å bli en ledende vingård som vant en rekke lokale og internasjonale priser for sitt vinutvalg.

Salget til Fredensborg ble gjennomført den andre uken i november, oppgir Chamonix' administrerende direktør Stefan van Rooyen til bransjemagasinet.

– Under forhandlingsprosessen uttrykte de nye eierne et ønske om å se Chamonix’ vinaktiviteter fortsette. Vi går dermed inn i neste års innhøsting med spenning, ikke bare for det som virker å bli en utmerket årgang, men med forventning om at Chamonix går inn i et nytt kapittel i sin berømte historie som en fremragende sørafrikansk vingård, sier van Rooyen til Wineland.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch