Svenkerud snur seg rundt – blir ny sjef for Axer Eiendom

Eiendomsutvikleren Axer har ansatt Ole Halvor Svenkerud som ny administrerende direktør, to måneder etter at det ble kjent at han skulle lede Fredensborg Fritid
BYTTER JOBB IGJEN: Ole Halvor Svenkerud blir Axer-sjef. | Foto: Solon Eiendom
BYTTER JOBB IGJEN: Ole Halvor Svenkerud blir Axer-sjef. | Foto: Solon Eiendom

Axer Eiendom har ansatt ny toppsjef, skriver selskapet i en pressemelding. Ole Halvor Svenkerud er utdannet innen økonomi og jus, og har over 20 års ledererfaring. Han har en variert bakgrunn som salgsdirektør og CEO i større selskap innenfor Microsoft og Hafslund, i tillegg til bransjerelevant erfaring fra større organisasjoner innen boligbygging.

Axer Eiendom har mange tomter som skal utvikles og et flertall prosjekter under regulering og bygging. 

Svenkerud vil ha det overordnede ansvaret for selskapets kontorer og prosjekter i både Bergensregionen, Stavanger, det sentrale Østlandsområdet og Gran Canaria.

– Muligheten til å tiltre som administrerende direktør i et spennende selskap som Axer Eiendom var noe jeg ikke kunne takke nei til, sier Svenkerud i meldingen.

– Selskapet har en god posisjon, spesielt i Bergen og på Østlandet. Gode prosjekter kombinert med en dyktig og erfaren organisasjon har gjort at mange fornøyde boligkjøpere nå trives i sine nye hjem. I tillegg har selskapet en solid eier, et meget kompetent styre og spennende planer for fremtiden. Jeg ser virkelig frem til å bli bedre kjent med den dyktige organisasjonen. Sammen skal vi gjøre Axer mer synlig i markedet, og etablere selskapet som en sentral boligutvikler med fokus på sluttkunden, sier han.

– Vi er svært glade for å få Svenkerud med på laget. Hans brede ledererfaring, i tillegg til varierte kompetanse fra blant annet i IT, strategi, forretnings -og eiendomsutvikling vil uten tvil bidra til å ta Axer Eiendom videre mot sine mål. Selskapet har store ambisjoner om å fortsatt levere gode boligprosjekter fremover, og vi er trygge på at Svenkerud er riktig leder for å ta selskapet videre, sier eier og styreleder Borger Borgenhaug i Axer Eiendom.

Så sent som i januar 2023 meldte meldte destinasjonsutviklingsselskapet Fredensborg Fritid om ansettelsen av Ole Halvor Svenkerud som ny daglig leder.

Solon-sjef Ole Halvor Svenkerud til topps i Fredensborg Fritid

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også