Nordr-direktør slutter for å bli foreningsleder: – Min ambisjon er å heve politikernes innsikt

Audun Blegen er konserndirektør i Nordr for bærekraft og compliance, men skifter beite på sensommeren for å bli administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) i NHO.
JOBBYTTE: Konserndirektør for bærekraft og compliance i Nordr, Audun Blegen, er snart ferdig med å fylle denne stillingen, ettersom han går over til lederjobb i NHO-systemet og starter som EBA-direktør i august. | Foto: Nordr
JOBBYTTE: Konserndirektør for bærekraft og compliance i Nordr, Audun Blegen, er snart ferdig med å fylle denne stillingen, ettersom han går over til lederjobb i NHO-systemet og starter som EBA-direktør i august. | Foto: Nordr

Blegen kommer fra eiendomsselskapet Nordr som konserndirektør for bærekraft og compliance og har tidligere erfaring fra Veidekke i ledende posisjoner, skriver hans neste arbeidsgiver i en pressemelding.

– Styret i EBA er svært fornøyde med å få Blegen inn i rollen som ny administrerende direktør. Han har erfaring fra bransjen, næringslivet og politikken – en viktig kombinasjon for å forstå arbeidet EBA gjør. Vi ønsker han varmt velkommen, sier EBAs styreleder Jimmy Bengtsson i meldingen.

I tillegg til ledererfaringen fra etablerte selskaper i eiendomsbransjen, har Blegen vært politisk rådgiver i Byggenæringens Landsforening.

– Jeg takker styret i EBA for tilliten og gleder meg til å ta fatt på oppgaven etter sommeren, sier Blegen via pressemeldingen fra foreningen.

Han har også 30 års erfaring fra politikken, der han blant annet møtte på Stortinget for Oppland Høyre.

– Byggenæringen er et nav i samfunnsutviklingen, og de fleste store politiske ambisjoner i Norge er avhengig av byggenæringens leveringsevne. Det er krevende tider, men det kan ikke være byggenæringens ansvar alene å dempe presset på økonomien slik politikken i stor grad har lagt opp til. Min ambisjon er å heve politikernes innsikt og forståelse og ikke minst gjennomslagskraften for næringen, sier Blegen.

Audun Blegen tiltrer som administrerende direktør i EBA 15. august.

– Vi har store ambisjoner både for EBA og for næringen. Det er mange utfordringer fremover, men det gir også mange muligheter. Vi tror Audun Blegen, med hans kompetanse fra politikk og næringsliv, kan styre EBA mot å få opp aktiviteten i næringen og forsterke næringens betydning for nødvendig omstilling, sier Bengtsson.

Samtidig takker han og styret Kari Sandberg for innsatsen hun har lagt ned for EBA gjennom mange år. EBA er Norges største bransjeforening for entreprenører med 644 medlemsbedrifter med til sammen 29.000 ansatte.

– Bygge- og anleggsnæringen er Norges største fastlandsnæring. Våre medlemmer bygger skoler, sykehus, boliger, veier, jernbaner og industriområder. Uten oss stopper landet opp, sier Bengtsson

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også