Smarthussatsingen var ikke så smart

Det ene strømselskapet etter det andre har skrotet smarthus-strategiene sine.
DYR SATSING: Smartly ble dyrt for konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
DYR SATSING: Smartly ble dyrt for konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Smarthusteknologien skulle samle en rekke styringsfunksjoner i hjemmet på ett sted og kutte strømforbruket.

Torsdag skriver Dagens Næringsliv om hvordan en rekke av de store strømselskapene gikk tungt inn for å bygge plattformløsninger i et forsøk på å selge flere tjenester til kundene sine.

Strømselskapet som har blødd mest som følge av feilslåtte proptech-planer er Lyse. Selskapet etablerte smarthus-satsingen Smartly som nå er avviklet etter å ha drevet med et underskudd på 600 millioner kroner i løpet av seks år.

Lyse hadde ambisjoner om å styre både varme, dørlåser, alarmer med mer. Men teknologien fungerte rett og slett ikke, og selsakpet måtte trekke tilbake styringsenhetene som var installert i sikringsskapene.

– Den gamle smarthusteknologien var basert på at det ble installert egne huber i forbindelse med installeringen av nye digitale målere. Det måtte vi gå bort fra, sier Lyses konsernsjef Eimund Nygaard til Dagens Næringsliv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter