EiendomsWatch

Byarkitekt i Oslo kommer på høring

Plan og bygningsetaten har utredet spørsmålet om byarkitekt i Oslo. Forslaget kommer på høring onsdag.

VIL HA KVALITET: - Spørsmålet om byarkitekt i Oslo er en naturlig del av prosessen med å rette enda mer fokus på arkitektonisk kvalitet i byutviklingen, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen. | Foto: Heiko Junge / NTB

Tidlig i høst skrev vi om vedtaket som da var fattet 18 måneder tidligere, der Plan- og bygningsetaten skulle utrede behovet for en byarkitekt i Oslo. Medio august hadde det ikke skjedd noe som helst i denne saken.

Nå foreligger det en utredning fra Plan- og bygningsetaten (PBE) som ifølge Arkitektnytt vil offentliggjøres på kommunens nettsider onsdag.

– Spørsmålet om byarkitekt i Oslo er en naturlig del av prosessen med å rette enda mer fokus på arkitektonisk kvalitet i byutviklingen, sammen med det andre vi gjør, som Arkitekturpolitikken i Oslo og Fargeveilederen, som er under arbeid, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen til Arkitektnytt.

Praksisen med byarkitekt er vanlig i Sverige og Danmark, og både Bergen og Trondheim har byarkitekt.

Et av spørsmålene er om byarkitekten skal være uavhengig, eller ansatt i PBE. Dersom arkitekten er uavhengig vil det kunne gi byarkitekten et større handlingsrom til å være en vaktbikkje og konstruktiv kritiker av Plan- og bygningsetatens og kommunens arbeid med byutviklingen. Det kan gi byarkitekten økt troverdighet.

På den annen side vil en byarkitekt ansatt i PBE kunne trekke på kompetansen i etaten og styrke videreutviklingen av den.

Forslaget er ute på høring frem til 3. januar.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch