Public Property Invest har kjøpt eiendommer for 8 milliarder, nytt oppkjøp fullført nyttårsaften

Nyttårsaften overtok Public Property Invest eiendommer for to milliarder kroner, noe som betyr at selskapet på et halvt år har handlet for åtte milliarder kroner. – Målet er å oppnå minimum ti milliarder i verdier i PPI på kort tid, sier PPI-sjef Morten Kjeldby.
OFFENSIV SJEF: Morten Kjeldby har gått fra null til åtte milliarder på et halvt år. | Foto: Fotograf Sturlason
OFFENSIV SJEF: Morten Kjeldby har gått fra null til åtte milliarder på et halvt år. | Foto: Fotograf Sturlason

Public Property Invest AS (PPI) har siden i sommer kjøpt næringseiendom i Norge for rundt seks milliarder. Selskapet har gjennom desembermåned jobbet med nok en transaksjon på om lag to milliarder kroner, hvor selger er Offentlig Eiendom AS. Disse eiendommene ble overtatt 31. desember 2021.

Selskapet prises til rundt rundt åtte milliarder i verdi pr årsskiftet, opplyser PPI i en melding.

Eiendomsporteføljen til PPI består i all hovedsak av 41 eiendommer med offentlige leietakere, med beliggenhet i sentrale knutepunkt rundt om i landet. Samtlige eiendommer eies 100 prosent av PPI.

– Fokus på bærekraft

Typiske eiendommer er politistasjoner, domstoler, offentlige helsevirksomheter og øvrige offentlige kontorer. Selskapets strategi er å eie, drifte og utvikle samfunnsnyttig eiendom, på en bærekraftig måte.  

– Bærekraft handler ikke minst om hvilke bygg vi eier, at vi i hovedsak rehabiliterer fremfor å bygge nytt og at vi har bevisste leietakere med like stort fokus på bærekraft som oss selv, sier administrerende direktør Morten Kjeldby i PPI.

Tar resten av Offentig Eiendom

Før transaksjonen der PPI sikret seg 100 prosent av aksjene i Offentlig Eiendom, hadde selskapet en eierandel på 33,65 prosent.

Offentlig Eiendom har 16 eiendommer i Norge med totalt 87.225 kvadratmeter utleieareal, og med en andel offentlige leietakere lik PPI.

Eiendommene ligger i Stavanger, Arendal, Moss, Skien, Porsgrunn, Drammen, Hamar, Mo i Rana, Bodø, Narvik og Tromsø. Eiendommene ble overtatt på nyttårsaften.

Arctic Securities har tilrettelagt selskapets kapitalforhøyelser og vært finansiell rådgiver.

– En fantastisk reise

– PPI har som planlagt hatt en fantastisk reise siden etableringen i sommer, og det kan se ut til at vi har tre av de ti største transaksjonsdealene i Norge i 2021. Vi har gått fra null til cirka åtte milliarder siden oppstarten i sommer. Den siste transaksjonen i desember av Offentlig Eiendom er i henhold til strategien om å eie og utvikle næringseiendom med offentlige leietakere, sier Kjeldby.

Han sier at PPI skal være et av de ledende eiendomsselskapene i Norge, både i forhold til antall eiendommer, de standardene de setter til seg selv og størrelsen på de verdiene selskapet eier.

Videre vekst vil ifølge selskapet finansieres med en sunn kombinasjon av fremmed- og egenkapital, der ny egenkapital vil tilføres fra eksisterende og nye aksjonærer som nødvendig.

Mot ti milliarder

– Målet er å oppnå minimum ti milliarder i verdier i PPI på kort tid, og vi er rigget for å håndtere videre vekst. Per i dag har vi 250.000 kvadratmeter utleieareal som gir en årlig leieinntekt på cirka 500 millioner kroner, som er en relativt trygg kontantstrøm siden nesten 90 prosent er offentlige leietakere. Vi har etablert et svært dyktig team slik at vi både sikrer god drift samt utvikling av eiendommene, i tillegg vil teamet sikre våre videre vekstambisjoner, uttaler Kjeldby i meldingen.

SBB største eier

SBB Samfunnsbygg er største eier i selskapet med nesten 50 prosent av aksjene. Øvrige enkeltaksjonærer har eierandeler fra nesten 10 prosent og nedover.

Styret i selskapet består av representanter fra de største eierne: Kenneth Frode Goovaerts Bern (styreleder), Gerd Ylva Göransson, Henrik Melder, Arnt Rolf Hillestad og Silje Cathrine Hauland.

Les også:

Kraft Finans selger eiendom for 2,5 milliarder til Public Property Invest

Bjørn Maaseide-selskap selger eiendommer for milliarder

Vil kjøpe eiendommer for tre milliarder før jul: – Vi er i prosess med transaksjonene

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også