Nå kan ledelsen i Entra og Oslo Areal endelig prate sammen

Entra har fullført kjøpet av Oslo Areal. Det betyr at de to selskapene endelig kan sette seg ned for å snakke sammen.
TAUSHETEN OPPHEVET: Nå starter jobben med å innlemme Mona Ingebrigtsens Oslo Areal og Sonja Horns Entra. | Foto: Oslo Areal og Entra
TAUSHETEN OPPHEVET: Nå starter jobben med å innlemme Mona Ingebrigtsens Oslo Areal og Sonja Horns Entra. | Foto: Oslo Areal og Entra

Entra opplyser at kjøpet av eiendomsselskapet Oslo Areal nå formelt er gjennomført. Fra og med i dag er Oslo Areal konsolidert inn i Entras regnskaper.

3. desember 2021 ble det kjent at Entra kjøper samtlige aksjer i Oslo Areal for 13,55 milliarder kroner. Selgere var Gjensidige Forsikring og AMF Pensionsförsäkring.

Selv om det nærmest var en formalitet å få godkjent oppkjøpet av Konkurransetilsynet, har de ansatte i de to selskapene måttet forholde seg til strenge regler for kommunikasjon i ukene etter at transaksjonen ble kjent.

Vegard Aandal-Nilsen, spesialrådgiver og nestleder for avdelingen for finans og kommunikasjon i Konkurransetilsynet, uttalte rett etter at kjøpet ble kjent at selv om kjøpet nærmest var en formalitet, kan ikke konkurrenter dele informasjonen som er regnet som konkurransesensitiv. Han viste til konkurranselovens forbud mot konkurransebegrensede avtaler.

Entra-sjef Sonja Horn har tidligere uttalt til EiendomsWatch at selskapet fremover vil bruke tiden til å bli kjent med Oslo Areal.

– Det er gjennomgått en due dilligence hvor vi har sett nærmere på eiendommene og vi har jobbet med arkitekter fra Grape og Kima som har sett nærmere på utviklingsmulig, sa hun da nyheten ble kjent i desember.

Entra overtok med denne transaksjonen 17 store kontoreiendommer.

Les også:

Prat mellom ansatte i Entra og Oslo Areal kan ende med millionbot 

Entras svenske storeiere positive til stor-handel: – Sonja Horn er en veldig dyktig sjef

Entra-sjefene: – Her har vi opplevd en voldsom vekst i leiene

Pangea: Kjøpet av Oslo Areal er årets femte største handel i Norden

Entras finansdirektør: – Vi fikk ikke Oslo Areal på billigsalg

AMF om Oslo Areal-salget: – En hensiktsmessig mulighet

Entra kjøper Oslo Areal for 13,55 milliarder

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også