Nå selges siste del av Veterinærhøgskolen

I fjor solgte Statsbygg tre fjerdedeler av Veterinærhøgskolen på Adamstuen til Oslo kommune for 1,35 milliarder kroner. Nå legges den siste fjerdedelen av eiendommen ut for salg i markedet.
TIL SALGS: Eiendommen innenfor den stiplede linjen er den som nå selges. Eiendommen til høyre for og bak den stiplede linjen ble i fjor solgt til Oslo kommune. | Foto: Statsbygg
TIL SALGS: Eiendommen innenfor den stiplede linjen er den som nå selges. Eiendommen til høyre for og bak den stiplede linjen ble i fjor solgt til Oslo kommune. | Foto: Statsbygg

– Den resterende delen av statens eiendom på Adamstuen er et svært spennende utviklingsprosjekt, som vi forventer vil vekke stor interesse i markedet. Nå ser vi fram til en god salgsprosess for et område som står foran en veldig interessant fornying, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen, i en pressemelding.

Veterinærmiljøene har over 100 års historie på Adamstuen rett nedenfor Ullevål sykehus. Da Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet var blant dem som flyttet ut for å bli samlokalisert ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet på Ås, etterlot de seg en eiendom på 65 mål.

I fjor kjøpte Oslo kommune tre fjerdedeler av eiendommen for 1,35 milliarder kroner. Kommunen vil fremover utvikle området og ser blant annet for seg skole, flerbrukshall, kulturaktiviteter og en bydelspark her.

Nå legger Statsbygg den resterende fjerdedelen av eiendommen ut for salg i markedet. Tomten som nå skal selges er på over 15 mål, og den samlede bygningsmassen er på litt over 30.000 kvadratmeter.

Statsbygg har gjennomført mulighetsstudier som skisserer cirka 40.000 kvadratmeter i totalt utviklingspotensial inkludert den eksisterende bygningsmassen. Eksteriøret og deler av interiøret på administrasjonsbygget fra 1914 er fredet, mens fire andre bygninger på eiendommen står på Byantikvarens gule liste. Eiendommen må gjennom en omreguleringsprosess med tett samarbeid mellom den nye eieren og kommunen.

Statsbygg vil neste uke starte opp med befaringer, og ser for seg en oppstart av budprosess i andre halvdel av april med tentativ budaksept i mai og overtagelse i høst.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også