Cushman & Wakefield Realkapital: Budrundetilstander i kontormarkedet i Oslo

Administrerende direktør Anders Solaas i Cushman & Wakefield Realkapital sier at de nærmest opplever budrundetilstander på enkelte lokaler i Oslo nå. Ledigheten går ned, sier analysesjef Hans Petter Skogstad.
SER HETT KONTORMARKED: Anders Solaas og Hans Petter Skogstad i Cushman & Wakefield Realkapital melder om høy aktivitet i kontormarkedet i Oslo. | Foto: Cushman & Wakefield Realkapital
SER HETT KONTORMARKED: Anders Solaas og Hans Petter Skogstad i Cushman & Wakefield Realkapital melder om høy aktivitet i kontormarkedet i Oslo. | Foto: Cushman & Wakefield Realkapital

Antallet kontorarbeidsplasser i Oslo fortsetter å stige til nye rekorder. Tall fra Cushman & Wakefield Realkapital viser at antallet økte med 5,3 prosent i 2021 til 220.000 arbeidsplasser.

Det er fem prosent flere kontorarbeidsplasser enn før pandemien, og den sterkeste årlige veksten notert hittil.

Pandemien og økt bruk av hjemmekontor har ført til noe usikkerhet om bruken av kontor fremover. Vi opplever at mange virksomheter forsøker seg frem for å finne «sitt» arbeidsplasskonsept, men ulike typer hybride løsninger har så langt ikke ført til redusert etterspørsel etter areal, sier administrerende direktør Anders Solaas i Cushman & Wakefield Realkapital i en pressemelding.

Han sier at effekten av vekst og optimisme har vært sterkere enn en eventuell reduksjon i areal som følge av økt bruk av hjemmekontor.

Signeringsvolumet av nye leiekontrakter viste en stigende tendens gjennom fjoråret. Ved utgangen av fjerde kvartal, var antall signerte kontrakter det høyeste siden 2012, og samlet volum var på nivå med de tidligere toppårene 2012 og 2019.

– Flere av våre meget erfarne leietakerrådgivere mener de ikke har opplevd så høy interesse for moderne lokaler med høy standard i Oslo sentrum på svært mange år. Vi opplever nærmest budrundetilstander på enkelte lokaler, sier Solaas.

– Kontorledigheten i Oslo endte på 6,75 prosent i 2021. Det er god etterspørsel i markedet, og vår ferske telling viser en ytterligere reduksjon til 6,5 prosent, sier analysesjef Hans Petter Skogstad i Cushman & Wakefield Realkapital i meldingen.

I tillegg til at antallet kontorplasser øker, fortsetter også kontorleieprisene å stige. I Oslo økte leieprisene med to prosent i snitt fra 2020 til 2021.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også