Skal rehabilitere næringsbygg i Bergen for 190 millioner

Eiendom eid av EGD Property og Lab Eiendom skal totalrehabiliteres til et næringsbygg med en inntrukket boligetasje øverst.
SKAL FORVANDLES: Baneveien 16 i Bergen får blant annet ny fasade | Foto: AF Gruppen
SKAL FORVANDLES: Baneveien 16 i Bergen får blant annet ny fasade | Foto: AF Gruppen

Lab Entreprenør, et selskap i AF Gruppen, har inngått avtale med Baneveien 16 om rehabilitering av Baneveien 16 i Bergen, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Baneveien 16 er et selskap eid 50/50 av EGD Property og Lab Eiendom. Bygget ligger i Bergen sentrum med Sparebanken Vest og Bergen Kommunes nye scenekunsthus som naboer, og med nærhet til Dokken og Nøstet.

Eiendommen skal totalrehabiliteres til et næringsbygg med en inntrukket boligetasje øverst. Største leietaker vil være advokatkontoret Wikborg Rein. Det planlegges restaurantdrift i første og andre etasje.

Avtalen inkluderer ny fasade utenpå den eksisterende for å sikre bygget et så lavt energibruk som mulig. Bygget skal Breeam-sertifiseres «Very Good».

–Lab Eiendom og EGD Property har i samarbeid med Lab Entreprenør utviklet et miljømessig godt prosjekt som vil bidra positivt til byen og som vil bli et flott og attraktivt bygg for leietakere, sier Tormod Solberg, konserndirektør Bygg i AF Gruppen.

Arbeidene er planlagt startet i andre kvartal 2022 med planlagt ferdigstillelse i første kvartal 2024.

Kontrakten er på om lag 190 millioner kroner for AF Gruppen-selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også