118 team konkurrerer om Grønlikaia-oppdraget i Bjørvika: – Overveldende respons

Hav Eiendom har fått inn 118 søknader fra team som ønsker å delta i parallelloppdrag for utforming av Grønlikaia. – Vi har fått en veldig interessant søknadsmasse, sier Hav Eiendom-sjef Kjell Kalland.
MASSIV RESPONS: Kjell Kalland, sjef for Hav Eiendom, melder at svært mange vil utforme Grønliakaia | Foto: Hav Eiendom
MASSIV RESPONS: Kjell Kalland, sjef for Hav Eiendom, melder at svært mange vil utforme Grønliakaia | Foto: Hav Eiendom

Interessen for å delta i parallelloppdrag for utforming av Grønlikaia, har vært enorm, melder Hav Eiendom. Nå starter arbeidet med å gjennomgå alle søknadene og velge ut de få heldige som får være med videre og sette sitt preg på fremtidens fjordby på Grønlikaia.

–  At 118 team vil konkurrere om å delta i parallelloppdraget for Grønlikaia er en overveldende respons. Det er veldig gøy å se at bransjen, i likhet med oss, oppfatter Grønlikaia som et unikt og viktig byutviklingsprosjekt, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, i pressemeldingen.

11. februar 2022 annonserte Hav Eiendom, i samarbeid med Oslo Havn, en prekvalifisering for å delta i utviklingen av hele Grønlikaia. Målet med en åpen prosess har hele tiden vært å sikre en optimal sammensetning av team – og at de aller fremste og mest spennende fagmiljøene blir valgt ut.

En tidlig gjennomgang av de 118 søknadene, viser at Hav Eiendom har lykkes med det.

– Vi har fått en veldig interessant søknadsmasse, med både større, veletablerte kontorer og flere spennende, mindre etablerte aktører, sier Kalland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRØNLIKAIA: Her skal det bygges mye de neste 10 årene | Foto: Rodeo arkitekter
GRØNLIKAIA: Her skal det bygges mye de neste 10 årene | Foto: Rodeo arkitekter
Nå starter arbeidet med å evaluere søknadene og velge ut de beste teamene som inviteres til å delta i parallelloppdraget. Selve parallelloppdraget skal etter planen starte sent i april, og vil vare til midten av september.

Til parallelloppdraget vil det bli valgt ut 10-15 team, fordelt på fem delområder. Dermed er nåløyet for å bli med videre svært trangt.

– Her er det knallhard konkurranse om å få være med videre til selve parallelloppdraget. Vi kan allerede nå fastslå at søknadene holder høy kvalitet. Vi har pådratt oss et luksusproblem når vi nå skal velge blant landets fremste og dyktige team, sier Kalland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også