Anders Opsahl om innskjerpingen av småhusplanen: – Det er bygget for mye, for likt og for tett

Opsahl Gruppens gründer og toppsjef Anders Opsahl har forståelse for at det foreslås en innskjerping av småhusplanen i Oslo.
RAMMER ELDRE OG YNGRE BARNEFAMILIER; – Totalt sett er dette da en gedigen formuesvridning der to av de svakeste gruppene i samfunnet blir skadelidende, sier Anders Opsahl. | Foto: Opsahl Gruppen
RAMMER ELDRE OG YNGRE BARNEFAMILIER; – Totalt sett er dette da en gedigen formuesvridning der to av de svakeste gruppene i samfunnet blir skadelidende, sier Anders Opsahl. | Foto: Opsahl Gruppen

Anders Opsahl, mannen bak Opsahl Gruppen, Oslos største utbygger av småhus, mener det er forståelig at det nå foreslås en innskjerping av småhusplanen i Oslo, skriver Finansavisen.

– Det er bygget for mye, for likt og for tett mange steder de seneste årene. Så kan man spørre seg hvordan det ble slik, men for treg saksbehandling og for mye skjønn fra etaten de seneste fem til seks årene har gitt en ekstra ubalanse i tilbud og etterspørselen av småhus i Oslo, sier Opsahl.

På spørsmål om hva effekten for boligbyggingen i Oslo kan bli, svarer han:

– Enebolig i Oslo blir for enda færre folk. Folk flest, som er et begrep politikerne ofte bruker, er nå kastet ut for all fremtid av Oslo. De som allerede har en enebolig i Oslo får tidenes verdistigning, og de som ikke har enebolig kan nesten uten unntak bare glemme å ha råd til å kjøpe seg opp til enebolig.

Han sier at innskjerpingen for dem som utvikler og boligbygger selvfølgelig vil få store konsekvenser, men kun på veldig kort sikt.

– For oss som selskap har dette liten betydning da vi har store tomtereserver for mange år fremover i mange forskjellige områder i og rundt Oslo, sier Opsahl til Finansavisen.

Les også:

Boligaktører steiler mot byrådets småhusplan i Oslo: – Vil gi full stopp

Småhusplanen i Oslo: Midlertidig forbud mot alle former for tiltak

Dårlig nytt for eplehageutbyggere i Oslo – småhusplanen foreslås innskjerpet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også