Heimstaden justerer klimamålene og vil kutte energibruken til leietakerne: – Vi vil investere mer enn tidligere

For å kutte klimagassutslipp øker Heimstaden investeringene sine for dette til 6,5 milliarder kroner. Samtidig går målet deres om å redusere CO2-utslipp innen 2030 fra 46 til 42 prosent. Boligkjempen til Ivar Tollefsen oppgir at det ikke er å senke ambisjonene, men snarere at de totale utslippene synker.
BLAR OPP: Heimstadens bærekraftsdirektør Katarina Skalare og storeier og styreleder Ivar Tollefsen. | Foto: Heimstaden
BLAR OPP: Heimstadens bærekraftsdirektør Katarina Skalare og storeier og styreleder Ivar Tollefsen. | Foto: Heimstaden

Heimstaden har bestemt seg for å gjøre mer i arbeidet med å få ned sine klimagassutslipp, i tråd med Science Based Targets-initiativet (se faktaboks).

Fra før har konsernet satt seg mål om å kutte innen direkte utslipp (fra gass, olje og kull) og indirekte utslipp (kjøpt energi som fjernvarme og elektrisitet).

Nå vil Tollefsens boliggigant også inkludere flere kilder til klimagasser knyttet til virksomheten deres:

– I de reviderte målene har vi tatt med et tredje omfang. Hovedfaktoren i dette omfanget er å redusere energibruken til leietakere, men også tidligere kommuniserte krav til alle våre leverandører om at + 70 prosent av innkjøpte varer setter mål i tråd med Science Based Targets, sier Heimstadens bærekraftssjef Katarina Skalare via en melding fra selskapet.

I 2021 oppga selskapet at det ville bruke 5 milliarder kroner på dette formålet, mens nå varsler Heimstaden større investeringer for å komme i mål.

«Skjerpede mål fører til høyere investeringer og Heimstadens totale investeringer til å redusere våre klimagassutslipp innen 2030 øker til nesten 7 milliarder svenske kroner», skriver selskapet.

Med gjeldende valutakurs tilsvarer dette cirka 6,5 milliarder norske kroner.

Heimstaden Bostad får bedre karakter for klimarapportering

Med de reviderte klimamålene går det prosentvise målet om Heimstadens CO2-kutt fra 46 til 42 prosent. Bærekraftssjefen avviser at dette betyr at selskapet legger seg på et lavere ambisjonsnivå.

– Nei, ikke i det hele tatt. Dette betyr at vi har et mye mer skjerpet mål. Men når vi gjør endringer i drivstoff i scope 3, flytter vi utslipp til scope 2 samtidig som vi reduserer dem radikalt. Dette betyr at scope 2-utslipp øker knapt – men sett under ett, i fullt omfang, synker utslippene. Det nye målet betyr ingen endringer i antall tiltak knyttet til scope 1 og 2 – vi vil investere mer enn det som tidligere er kommunisert, sier Skalare.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også