Heimstaden kjøper boligprosjekt i Warszawa

Heimstaden Bostad satser i den polske hovedstaden med oppkjøpet av et prosjekt med 400 leiligheter.
TETT PÅ HOVEDSTADEN: Boligprosjektet Aurora etableres i Włochy-distriktet, 10-15 minutter utenfor sentrum av Warszawa og i kort gangavstand til Jerozolimskie jernbanestasjon og forretningsdistriktet Jerozolimskie Corridor, ifølge Heimstaden. | Foto: Heimstaden
TETT PÅ HOVEDSTADEN: Boligprosjektet Aurora etableres i Włochy-distriktet, 10-15 minutter utenfor sentrum av Warszawa og i kort gangavstand til Jerozolimskie jernbanestasjon og forretningsdistriktet Jerozolimskie Corridor, ifølge Heimstaden. | Foto: Heimstaden

Onsdag melder Heimstaden at datterselskapet Heimstaden Bostad kjøper boligprosjektet Aurora av utbyggerselskapet Dantex.

Prosjektet i Warszawa omfatter boliger med totalt 19.550 kvadratmeter utleieareal med en miks av studio-, ett-, to- og treromsleiligheter. Leilighetene har en gjennomsnittlig størrelse på 49 kvadratmeter. Ferdigstillelse er planlagt til midten av 2024.

Transaksjonen er strukturert som et nøkkelferdig fremtidig finansiert oppkjøp hvor Heimstaden Bostad ikke bærer noen direkte utviklingsrisiko, ifølge selskapet.

Heimstaden Bostad ble rådgitt av Arcadis, CBRE, Deloitte, Leach & McGuire og Dentons.

Akershus Eiendom om boligutleie: Umodent marked med betydelig potensial

Totalt har Ivar Tollefsens boligkjempe 2600 leiligheter i Warzsawa og 4400 leiligheter i Polen. Disse utvikles av lokale utviklere for Heimstaden på nøkkelferdig basis. De første 282 boligene skal stå ferdig og tilbys det polske markedet innen utgangen av året.

Selskapet skriver at Warzsawa med sine 2,6 millioner innbyggere er en pulserende by, med mer enn 225.000 studenter fordelt på 76 utdanningssteder. «De siste årene har det vært en sterk vekst i innvandring og BNP, mens boligtilbudet har strevet med å holde tritt med befolkningsøkningen og behovet for leieboliger», oppgir Heimstaden.

– Den polske økonomien og boligmarkedet gir et sterkt investeringsgrunnlag for vårt boligprodukt, og vi tror det vil fortsette i årene som kommer. Vi er glade for å kunngjøre kjøpet av disse kvalitetsboligene i en svært attraktiv del av Warszawa, som ytterligere vil styrke vår tilstedeværelse i hovedstaden, sier Stanislav Kubáček, administrerende direktør for Heimstadens investeringsteam for Øst-Europa via pressemeldingen.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også