Hav Eiendom-utbytte på 125 millioner

Oslo Havn, eid av Oslo kommune, har i løpet av fem år fått en halv milliard kroner i utbytte fra Hav Eiendom.
125 MILLIONER TIL EIEREN: Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, bidrar til kommunekassen i Oslo | Foto: Hav Eiendom
125 MILLIONER TIL EIEREN: Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, bidrar til kommunekassen i Oslo | Foto: Hav Eiendom

Hav Eiendom deler ut et utbytte på 125 millioner kroner til sin eier, Oslo Havn.

– I Hav Eiendom fortsetter vi å levere på samfunnsoppdraget hvor vi både forme fremtidens fjordby for alle og skaper verdier for Oslo Havn og fremtidens miljøvennlige transportsystem, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, i en melding.

– Vi er stolte over at vi også i år leverer et solid utbytte til Oslo Havn, og dermed bidrar til utviklingen av det som skal bli verdens mest miljøvennlige, bynære godshavn, fortsetter han.

Utbyttet ble vedtatt på Hav Eiendoms generalforsamling 2.mai. Hav Eiendom er heleid av Oslo Havn KF, som igjen er eid av Oslo kommune.

Helt siden opprettelsen av Hav Eiendom i 2003, har målet vært å bruke overskuddet fra utviklingen av Oslo Havns eiendommer i Bjørvika, til å finansiere en ny, moderne og klimavennlig godshavn på Sydhavna, rett utenfor Oslo sentrum.

1,4 milliarder siden 2003

Siden etableringen i 2003 har Hav Eiendom levert et utbytte på totalt 1,4 milliarder kroner til Oslo Havn. Av denne summen har 500 millioner blitt utbetalt de siste fem årene.

– Denne verdireisen viser at det var riktig av byens politikere å ikke bare selge eiendommene i Bjørvika, men heller utvikle dem selv, gjennom Hav Eiendom. Slik har vi fått en levende og inkluderende fjordby, samtidig som vi har skapt store verdier, som nå kan brukes til å utvikle en toppmoderne og klimavennlig godshavn, sier Kalland.

Han forteller at Hav Eiendom er langt fra ferdige med å gi tilbake.

– 1,4 milliarder er en god start, men i Hav Eiendom er vi langt fra ferdige og de virkelig store utbyttene ligger fortsatt fremfor oss. Utbyggingen av store områder som Filipstad, og Grønlikaia, vil sette oss i stand til å utbetale solide utbytter til Oslo Havn i mange år fremover, sier Kalland.

Store prosjekter på gang

Hav Eiendom skal i årene som kommer utvikle eiendomsprosjekter på Filipstad, Fiskebrygga, Sadelmakerhullet og Grønlikai. Sistnevnte vil alene bestå av 208.000 kvadratmeter med rundt 1500 boliger og rom for 4000 arbeidsplasser og 1000 meter havnepromenade tilgjengelig for alle.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også