Selvaag Bolig tror på bedre tider etter kvartalsoppturen: – Ordrereserven i selskapet er fortsatt høy

I kjølvannet av fjorårets salgsstup og kostnadshopp, ser 2023 lysere ut for Selvaag Bolig. Nå melder boligutvikleren om økte inntekter i første kvartal og en «solid ordrereserve».
BOLIGTOPP: Selvaag Bolig ledes av administrerende direktør Sverre Molvik. | Foto: Selvaag Bolig
BOLIGTOPP: Selvaag Bolig ledes av administrerende direktør Sverre Molvik. | Foto: Selvaag Bolig

Selvaag Bolig fikk i årets første kvartal driftsinntekter på 734 millioner kroner, som er 378 millioner kroner høyere enn for samme kvartal i fjor, oppgir selskapet i en børsmelding.

– Det var gode resultater i kvartalet, og ordrereserven i selskapet er fortsatt høy, sier administrerende direktør Sverre Molvik via børsmeldingen fra boligutvikleren.

I årets tre første måneder overleverte Selvaag Bolig 150 boliger, mens 161 ble ferdigstilt. Samtidig ble det igangsatt bygging av fem boliger, mot 113 i samme kvartal i fjor.

– Vi har vært gjennom noen utfordrende kvartaler der høye byggekostnader og markedssituasjonen har ført til at vi har igangsatt færre boliger enn vi har ferdigstilt. Vi har likevel en solid ordrereserve som sikrer resultater fremover. Boliger som er under bygging er kontrahert til fastpris og er ikke påvirket av lønns- og prisstigning, sier Molvik.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 1097 boliger med en samlet salgsverdi på 5,64 milliarder kroner under bygging.

Ser motstandsdyktig salgstakt

Selvaag Bolig har nå 350 boliger i salg og tror at det vil være mulig å salgsstarte flere prosjekter fremover.

– Renteøkninger og økte levekostnader har ført til at det tar lenger tid å selge nye boliger enn tidligere. Samtidig selger vi relativt godt og starten på andre kvartal har vært på samme nivå som i første kvartal, sier Molvik.

Ifølge ham er det fortsatt stort behov og interesse for nye boliger.

– Og byggekostnadene er i ferd med å komme ned til nivåer som vil gjøre det mulig for oss å salgsstarte nye prosjekter også utenfor Oslo-området. Vi tror derfor på et stabilt marked fremover og at vi vil lykkes med å starte bygging av flere boliger, sier Molvik.

Her finner du hele børsmeldingen, kvartalsregnskapet og presentasjonen

Tomtekjøp i øst og vest

I løpet av kvartalet har Selvaag Bolig inngått avtaler om kjøp av to nye tomter i henholdsvis Bergen og Drammen.

«Sandslihaugen 30 i Bergen forventes å gi om lag 600 boliger», skriver selskapet i kvartalsrapporten. Eiendommen kjøpes av Urban Property og Selvaag Bolig, som har inngått en opsjonsavtale om kjøp av eiendommen ved byggestart.

«Tangen i Drammen, som er et 50-50 samarbeid, forventes å gi om lag 250 boliger (Selvaag Bolig sin andel)», heter det fra boligutvikleren. Denne eiendommen kjøpes fra grunneier til et felleskontrollert utviklingsselskap ved byggestart.

Store deler av tomteporteføljen til Selvaag Bolig har siden 2020 blitt eid av Urban Property. Dette selskapet eies av Oslo Pensjonsforsikring (40 prosent), Equinor Pensjon (30 prosent), Selvaag AS (20 prosent) og Rema Etablering Norge (10 prosent).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død