Nyboligsalget opp 15 prosent – Selvaag Bolig selger mest

Salget av nye boliger øker, samtidig som antallet usolgte boliger også viser en stigende trend.
HAR ANALYSERT NYBOLIGMARKEDET: Andreas Benedictow er sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk Analyse. | Foto: Vidar Sandnes
HAR ANALYSERT NYBOLIGMARKEDET: Andreas Benedictow er sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk Analyse. | Foto: Vidar Sandnes

Siden midten av april er det solgt 2363 nye boliger i Norge. Dette er 28 prosent flere enn forrige tomånedersperiode og 15 prosent flere enn samme periode i fjor, viser Econ Nye Boliger-rapporten fra Samfunnsøkonomisk Analyse.

Salget av nye boliger fortsetter oppgangen, men er på et lavere nivå enn i juni-tellingene i årene før pandemien.

Salget siden april utgjør 14 prosent av boligene som har vært til salgs. Dette er to prosentpoeng høyere enn både forrige tomånedersperiode og samme periode i fjor. Høyest salgstakt finner vi på Vestlandet og Østlandet med 15 prosent. Deretter følger Sørlandet med 14 prosent, Midt-Norge med 13 prosent og Nord-Norge med 11 prosent.

Siden forrige telling har 2977 nye boliger hatt salgsstart i Norge. Samlet er det solgt 2363 boliger. Antall usolgte boliger har dermed økt, til 14.183 boliger. Beholdningen av usolgte boliger påvirkes også av at enkelte boligprosjekter blir midlertidig stanset, kansellert eller blir lagt ut for salg igjen.

I gjennomsnitt koster boligene i Norge 68.400 kroner per kvadratmeter. Det er fire prosent mer enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest på Østlandet med 75.000 kroner. Sørlandet ligger lavest med 57.500 kroner.

Eiendomsmegler 1 er eiendomsmegleren og Selvaag Bolig er utbyggeren som har solgt flest boliger denne perioden, fremgår det av tallmaterialet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

SLIK KUNNE DET BLITT: De opprinnelige planene tilsa et stort, nytt kontorbygg i Sandnes sentrum. | Foto: Holon arkitekter

Planer om stort kontorbygg i Sandnes legges på is

For abonnenter

Les også