Aurora-sjefen: «Vi er i rute»

Aurora Eiendom opplever positiv utvikling i kjøpesentrene. Administrerende direktør Lars Ove Løseth sier fokuset i selskapet er endret.
I RUTE: Alti-grunnlegger Lars Løseth sammen med sønnen Lars Ove Løseth, som leder Aurora Eiendom. | Foto: Alti
I RUTE: Alti-grunnlegger Lars Løseth sammen med sønnen Lars Ove Løseth, som leder Aurora Eiendom. | Foto: Alti

Aurora Eiendom rapporterer om det selskapet karakteriserer som solid utvikling i fjerde kvartal 2021, drevet av positiv utvikling for kjøpesentrene. Brutto leietakeromsetning i selskapets fem kjøpesentre var 1654 millioner kroner, som var på linje med tilsvarende periode i 2020, men fire prosent høyere enn i fjerde kvartal 2019.

Samtidig falt ledigheten i lokalene med 0,2 prosentpoeng, noe som også førte til økte leieinntekter. Disse beløp seg til 79,4 millioner kroner, opp fra 78,6 millioner kroner i tredje kvartal. Nå er 93,9 prosent av lokalene fylt opp.

Inntektene fra eiendomsforvaltning økte fra 61,0 millioner kroner i tredje kvartal til 68,0 millioner kroner i fjerde kvartal.

Endret fokus

Administrerende direktør Lars Ove Løseth skriver i rapporten at man etter oppkjøpene i juli har brukt tid på å bli kjent med de nye eiendommene, men at fokuset nå er endret til videre utvikling av de sterke shopping-destinasjonene.

Lørseth sier at fokuset på kostnader har vært sterkt i forbindelse med arbeidet med budsjettet for 2022. Han er fornøyd med at felleskostnadene for leietakerne reduseres noe i forhold til fjoråret, til tross for økte strømpriser.

Aurora Eiendom ble børsnotert på Euronext Growth Oslo 15. desember.

«I rute»

«I alt er vi i rute både når det gjelder vekstambisjoner og når det gjelder børsnoteringen vi kommuniserte til investorer i fjor. Vi fortsetter vår søken ette nye investeringsmuligheter for å utvide vår portefølje med ledende shopping-destinasjoner ytterligere», sier Løseth.

Kjøper senter

Mandag ble det kjent at Aurora Eiendom kjøper Buskerud Storsenter av Citycon.

Aurora Eiendom eier fra før Farmandstredet (Tønsberg), Amanda Storsenter (Haugesund), Vinterbro Senter (Ås), Alti Nordbyen (Larvik) og Nerstranda (Tromsø).

Her finner du hele rapporten

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også