Salgsopptur for Aurora Eiendom i 2021

Omsetningen for kjøpesentrene til Aurora Eiendom ble 5,2 milliarder kroner i fjor, noe som overgår både 2020 og normalåret 2019.
Amanda Storsenter ligger i Haugesund og er en del av porteføljen til Aurora Eiendom. | Foto: Aurora Eiendom/Alti Forvaltning
Amanda Storsenter ligger i Haugesund og er en del av porteføljen til Aurora Eiendom. | Foto: Aurora Eiendom/Alti Forvaltning

Aurora Eiendom melder om en positiv omsetningsutvikling for sine kjøpesentre i selskapets første kalenderår.

3. juni 2021 kom nyheten om at Petter Stordalen, Johan Johannson, Marius Varner og Christian Ringnes går sammen med Lars Ove Løseth om å investere nær en milliard kroner for å etablere kjøpesenteraktøren Aurora Eiendom.

Innen året var omme hadde selskapet overtatt fem kjøpesenter (se oversikt under) og kunngjort oppkjøp av et kjøpesenter til, Jærhagen i Rogaland. I desember ble selskapet notert på Oslo Børs' markedsplass Euronext Growth.

Aurora på børs: Derfor gikk Stordalen inn i et nytt kjøpesenter-eventyr 

Full fres fra forsommeren

Selv om 2021 startet dårlig, har kjøpesentrene til Aurora slått de månedsvise omsetningstallene fra 2019 siden mai måned og ut året.

Årsomsetning endte på 5,2 milliarder kroner, en økning på 0,4 prosent mot 2020.

«Sammenlignet med 2019, som er det siste normalåret før pandemien, er omsetningsveksten på 2,6 prosent», skriver Aurora Eiendom i en pressemelding.

– 2021 ble nok et spesielt år for handelsbransjen. Vi er fornøyde med en totalomsetning på nivå med 2020 og over 2019, ikke minst med tanke på at fire av fem sentre var stengt som følge av lokale smittevernstiltak i ulike perioder i første halvår, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

Aurora Eiendom, omsetning 2021
Kjøpesenter Kommune Omsetning Δ2021/2020 Δ2021/2019
Alti Nordbyen Larvik 562,8 3,2 % -1,6 %
Amanda Haugesund 1061,7 -0,7 % -9,9 %
Farmandstredet Tønsberg 1357,9 4,0 % 0,6 %
Nerstranda Tromsø 445,4 7,7 % 4,2 %
Vinterbro Ås 1776,0 -3,9 % 15,2 %
Portefølje Totalt 5203,8 0,4 % 2,6 %

Alti beredt

Tallene fra kjøpesenterselskapet kommer samme dag som Løseths familiebedrift Alti Forvaltning slapp sine omsetningstall. Dette selskapet er deleid av Aurora Eiendom og forvalter Aurora-sentrene.

«I 2020 var butikker innen dagligvare, hus og hjem de store vinnerne som følge av pandemien, mens servering, andre tjenester og klær var blant taperne», skriver Aurora Eiendom i onsdagens pressemelding.

I fjor oppgir selskapet at dette ble reversert, og klesbutikker, kafeer, optikere og spill- og sportsbutikker er klare vinnere.

– Det er for tidlig å si hvilke varige endringer vi vil se i forbruksmønsteret som følge av pandemien, men det blir spennende å se når samfunnet går tilbake mot normalen, sier Løseth i meldingen.

– Behovet for møteplasser vil alltid være der, og omsetningstallene sammen med aktiviteten i leietakermarkedet er gode signaler på at kjøpesenterets posisjon og den lokale handelen kommer styrket ut på andre siden av dette.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også