To selskaper med avfalls- og parkeringsløsninger stakk av med Proptech-prisen

Carrot stakk av med førstepremien etter en pitch-konkurranse, mens Parqio ble nummer to.
PROPTECH: Under årets Evolve Arena 2021 ble det gjennomført en pitch-konkurranse blant norske selskaper med teknologiløsninger innen proptech, byutvikling, bærekraft og fellesskap. | Foto: Leif Arild Eriksen
PROPTECH: Under årets Evolve Arena 2021 ble det gjennomført en pitch-konkurranse blant norske selskaper med teknologiløsninger innen proptech, byutvikling, bærekraft og fellesskap. | Foto: Leif Arild Eriksen

På scenen for by- og stedsutvikling deltok fem spesielt inviterte selskaper i en pitch-konkurranse under årets Evolve Arena på Norges Varemesse. Ved siden av de to vinnerne var Unlock, Defigo og OnSiteViewer på scenen og presenterte sine selskap i en lyn-pitch.

– Det er mye spennende som skjer i skjæringspunktet mellom teknologi og proptech samt by- og stedsutvikling i Norge og stadig mer handler om bærekraft og gode løsninger for ombruk, sier Magnus Brøyn i Coxit, som er konferansier på Evolve Arena og leder av juryen. 

Han legger til at for å få på plass de store prosjektene er det ofte summen av mange smarte løsninger som bidrar til å skape reell merverdi for sluttbrukeren.

Under årets pitch var det et mangfold av selskaper som lager teknologi og løsninger som gjør hverdagen enklere og mer bærekraftig.

Det er Coxit og Smarte Byer Norge står bak den norske Proptech-prisen. 

Vinneren av førstepremien ble Carrot. Selskapet byttet nylig navn fra WasteIQ, og som det tidligere navnet indikerer fokuserer selskapet på avfall. 

– Det er så stas å vinne Proptech-prisen! Vi i Carrot brenner for å skape en verden av sirkulære materialer, og dette er en mulighet for oss til å nå ut til flere i eiendomsbransjen og hjelpe de med å gjøre avfall til verdi, sier Mari Larsen Sæther, forretningsutvikler i Carrot.

Hun syntes det var gøy å få lov til å dele scene med andre selskaper som brenner for å lage bedre og smartere løsninger, både for hver enkelt av oss og miljøet.

Carrot er et programvareselskap som gjør flere materialer sirkulære og de belønner sortering på bakgrunn av data om hvem som kaster hva.

– De fungerer dermed som en gulrot og ikke en pisk ved anvendelse av teknologi, sier Brøyn.

Prisen ble delt ut av Smarte Byer Norge og Coxit. Norsk Eiendom satt også i juryen.

Kriteriene for prisen var knyttet til anvendelsen av teknologi med fokus på hvordan nye og smarte løsninger kan forbedre dagens tilnærming til by- og eiendomsutvikling i en tid hvor bærekraft og fellesskap betyr stadig mer.

Fokuset ligger på løsningen, slik den ble presentert under pitchen, som ble levert til en entusiastisk forsamling på Evolve Arena 2021 på Norges varemesse.

Parqio vant andreplassen.

– Parqio digitaliserer parkeringsprosessen i norske byer og de kartlegger ledig kapasitet. Dette bidrar til å utnytte fellesgarasjer, sier Brøyn.

– Vår største utfordring er å bli synlig for de som ikke er klar over at det finnes en løsning på dagens parkeringsutfordringer. Derfor har det veldig stor verdi for oss å bli tildelt «runners up-prisen» som en del av Proptech-prisen, sier Ketil Høigaard, administrerende direktør og medgrunnlegger i Parqio.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også