Pangea venter fortsatt positiv utvikling innen næringseiendom - men økte renter kan dempe optimismen

Eiendom gir en effektiv inflasjonsbeskyttelse, som er svært attraktivt i dagens marked, mener Mikael Söderlundh, forskningssjef og partner i Pangea Property Partners.
OPTIMIST: Pangeas forskningssjef Mikael Söderlundh venter positiv utvikling innen næringseiendom også i 2022. | Foto: Pangea Property Partners
OPTIMIST: Pangeas forskningssjef Mikael Söderlundh venter positiv utvikling innen næringseiendom også i 2022. | Foto: Pangea Property Partners

De nordiske markedene for næringseiendom forventes å utvikle seg positivt i 2022, skriver Pangea i sin ferske «Property Outlook»-rapport for 2022.

Høyere inflasjon vil sørge for at leieprisene vil øke i alle land. Det vil også legge press på rentene, som vil ramme yield-kravene.

Videre forventes transaksjonsmarkedene å forbli aktive, men i et lavere tempo sammenlignet med fjoråret, fremgår det.

– Sammenlignet med de fleste andre aktivaklasser tilbyr eiendom en effektiv inflasjonsbeskyttelse, som er svært attraktivt i dagens marked. I tillegg presterer de nordiske økonomiene sterkt, og vil tiltrekke seg betydelig kapital fremover. Økte renter kan imidlertid dempe investoroptimismen noe, sier Mikael Söderlundh, forskningssjef og partner i Pangea Property Partners, i en pressemelding.

Venter høy aktivitet

De nordiske eiendomsmarkedene registrerte det høyeste volumet noensinne i 2021, med et transaksjonsvolum på 72 milliarder euro, som var opp 67 prosent fra 2020.

Transaksjonsaktiviteten forventes å forbli sterk i 2022. Ifølge Pangea har momentumet fra i fjor fortsatt i januar.

– Investorinteressen er fortsatt sterk for praktisk talt alle typer eiendom. For å sette ny transaksjonsrekord i 2022 vil det imidlertid være behov for en rekke svært store M&A-avtaler og offentlige overtakelser, akkurat som i 2021, sier Bård Bjølgerud, administrerende direktør og partner i Pangea Property Partners, i meldingen.

Belønnes av aksjemarkedet

Den nordiske børsnoterte eiendomssektoren er større enn noen gang med 44 selskaper på hovedlistene, med en samlet markedsverdi på 84 milliarder euro.

Söderlundh registrerer at den høye aktiviteten innen oppkjøp og fusjoner belønnes av aksjemarkedet, hvor selskapene har lett tilgang til både finansiering gjennom obligasjonsmarkedet og tradisjonelle kanaler.

– Det gir børsnoterte selskaper sterk kjøpekraft for videre vekst og M&A-aktivitet, sier Söderlundh.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også