Pangea-sjef Bård Bjølgerud tviler på at 2022 blir like bra som 2021

Administrerende direktør Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners tror det skal ganske mye til for at 2022 blir like bra som 2021. Han peker spesielt på ett usikkerhetsmoment.
NYTT REKORDÅR? Pangea-sjef Bård Bjølgerud mener mye skal klaffe for at transaksjonsrekorden i 2021 blir slått i 2022. | Foto: Pangea Property Partners
NYTT REKORDÅR? Pangea-sjef Bård Bjølgerud mener mye skal klaffe for at transaksjonsrekorden i 2021 blir slått i 2022. | Foto: Pangea Property Partners

Som EiendomsWatch meldte 3. januar endte transaksjonsvolumet i det norske markedet ifølge Pangea Property Partners på 155 milliarder kroner i 2021, mot 104 milliarder i 2020.

Pangea-sjef Bård Bjølgerud sier til Finansavisen at alle stjerner sto rett i 2021, men at 2022 ikke nødvendigvis blir like bra:

– Det vi kan si noe om er farten inn i året. Aktiviteten nå er høy, og vi kommer nok til å se transaksjoner de neste to–tre månedene som ble startet i fjor, men som lander i år. Det er ingen mangel på investorer, men man er avhengig av omstendighetene og at finansieringsmulighetene blir like gode som de har vært. Det skal ganske mye til for at det blir like bra som i 2021, sier han.

Hvordan inflasjonen og rentenivået utvikler seg er blant de store usikkerhetsmomentene. Bjølgerud peker på at hvis fem års swap-rente øker med 0,25 til 0,50 prosentpoeng, fra dagens nivå på 1,94 prosent, vil det kunne påvirke investorinteresssen.

– Kjøper får dårligere finansiering og høyere avkastningskrav, mens selger forventer å få det han ville fått i fjor. Hvem skal bevege seg? Dette kan være en periode som kommer i 2022, at man får et vakuum, sier Bjølgerud til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også