EiendomsWatch

Watch Media overtar tysk finansmedie

Watch Media fortsetter sin tyske ekspansjon med oppkjøpet av Versicherungsmonitor, som er et ledende digitalt medie om den tyske forsikringsbransjen. Mediehuset driver allerede mediet FinanzBusiness, som dekker den tyske banksektoren.

Foto: Versicherungsmonitor

Med avtalen tar Watch Media over 70 prosent av eierskapet i Versicherungsmonitor, mens gründer Herbert Fromme beholder de resterende 30 prosentene.

Fromme fortsetter samtidig som administrerende direktør og sjefredaktør for Versicherungsmonitor.

– Vi er imponert over det Herbert Fromme og teamet hans har laget basert på uavhengig og kompromissløs journalistikk. Vi er stolte over å kunne bidra til den videre utviklingen av Versicherungsmonitor til fordel for både eksisterende og nye lesere, sier Anders Heering, administrerende direktør og sjefredaktør i Watch Media.

Versicherungsmonitor ble grunnlagt i 2013 og har siden etablert seg som det ledende digitale mediet om tysk forsikringsindustri. Selskapet med 15 ansatte har base i Köln.

Akkurat som Watch Media er Versicherungsmonitor abonnementsfinansiert, og abonnentene inkluderer flertallet av de tyske forsikringsselskapene.

Kjøpet er dermed et sterkt strategisk trekk for Watch Media, som i fjor lanserte en internasjonal vekststrategi som hittil er drevet av etableringen av lokale forretningsMedia i både Tyskland og Norge - og nå også det første oppkjøpet.

– Watch Media har blitt opprettet med organisk vekststrategi som fortsatt vil være vårt utgangspunkt. Men hvis de riktige oppkjøpsmulighetene dukker opp, vil vi ikke nøle med å slå til. Et slikt alternativ er Forsikringsmonitor, sier Anders Heering

På bare noen få år har Watch Media vokst fra et lite oppstartsselskap til Danmarks største næringslivsredaksjon. I Danmark publiseres 15 nisjeMedia med fokus på de viktigste næringene i dansk næringsliv. Mediehuset publiserer i tillegg FinanzBusiness i Tyskland, samt FinansWatch, EiendomsWatch og AdvokatWatch i Norge.

Totalt sysselsetter mediehuset cirka 110 redaksjoner.

Watch Media eies av JP / Politikens Hus.

 

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch