Øygarden kjøper mer: – Man må jo ha noe å gjøre

Petter Øygarden investerer i HRL Entreprenør som ble det kjøpt opp av Betonmast-konsernet og byttet navn til Betonmast Telemark i 2014.
KJØPER: Petter Øygarden er en av aktørene som kjøper ut Betonmast Telemark. | Foto: Bratsberg
KJØPER: Petter Øygarden er en av aktørene som kjøper ut Betonmast Telemark. | Foto: Bratsberg

Rett før jul solgte Øygarden Bratsberg Gruppen for 1,55 milliarder kroner. Nå sier Øygarden at den reelt sett ble 1,8 milliarder kroner når man tar med noen eiendommer som ble tatt ut.

Han nøyer seg imidlertid ikke med å ha penger på konto og hvile derfra: Nå kjøper han tilbake eierandeler av en entreprenør.

– Vi hadde et nært samarbeid med Heidenreich-Riis og Lillefjæret i Bratsberg Gruppen, de har bygget mye for oss. Nå har de gamle eierne kjøpt seg ut fra Betonmast, og jeg gikk inn med en 30-prosentpost, sier Petter Øygarden til Finansavisen.

Betongmast Telemark har de tre siste årene gått med totalt nær 38 millioner i underskudd. Omsetningen var rundt 450 millioner i 2019 og 2020, før den falt til 350 millioner i fjor. 

I midten av mars kjøpte Heidenreich­Riis og Lillefjære selskapet tilbake fra Betonmast, i kompaniskap med Øygarden og ansatte i selskapet. 

– Jeg tar 30 prosent, det gjør også de gamle eierne, mens ansatte eier resten, sier Øygarden til avisa. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også