Salget av nye boliger faller

Etter to år med høyt nyboligsalget, faller salget nå tilbake. I perioden fra midten av april ble det solgt 730 færre nye boliger enn i samme periode i fjor.
TILBAKE: Salget av nye boliger faller tilbake til nivået før pandemien. Se detaljer i grafen lenger ned i artikkelen. | Foto: Heiko Junge / NTB og graf fra EiendomsWatch
TILBAKE: Salget av nye boliger faller tilbake til nivået før pandemien. Se detaljer i grafen lenger ned i artikkelen. | Foto: Heiko Junge / NTB og graf fra EiendomsWatch

Siden midten av april er det solgt 2.747 nye boliger. De􀆩e er 16 prosent færre enn forrige tomånedersperiode og 21 prosent færre enn samme periode i fjor. Det skriver Samfunnsøkonomisk Analyse i en fersk oppdatering av Econ Nye Boliger.

Ifølge oppdateringen er salget nå tilbake på samme nivå som i årene før pandemien. Salget omtales som godt på Sørlandet og i Midt-Norge, på det jevne i Østlandet og Vestlandet og svakt i Nord-Norge.

Mer på lager

Siden forrige telling ble gjort, i midten av april, har 3.062 nye boliger blitt lagt ut i markedet. Dermed har varelageret med nye boliger i markedet økt med 315 boliger og ligger nå på 14.436 boliger.

I gjennomsnitt koster de nye boligene i Norge nå 62.900 kr per kvadratmeter. Dette er 7 prosent mer enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest på Østlandet med 69.500 kroner. Sørlandet ligger lavest med 53.100 kroner.

Eiendomsmegler 1 og Obos

Ifølge rapporten var det Eiendomsmegler 1 som formidlet flest boliger i perioden. Eiendomsmegler 1 hadde en markedsandel på 18 prosent. DNB Eiendom og Obos deler andreplassen på listen med en markedsandel på 10 prosent hver.

Obos var den utbyggeren som solgte flest nye boliger i perioden med en markedsandel på 8 prosent. JM og Selvaag Bolig deler andreplassen, begge med en markedsandel på 3 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også