Asset Buyout Partners kjøper eiendommer for 650 millioner

Asset Buyout Partners blar opp 650 millioner kroner for 27 industribygg i Kristiansund, Risavika, Dusavik og Mongstad.
KJØPER: ABP-sjef William W. Wittusen har sikret seg 27 industrieiendommmer. | Foto: Asset Buyout Partners
KJØPER: ABP-sjef William W. Wittusen har sikret seg 27 industrieiendommmer. | Foto: Asset Buyout Partners

Asset Buyout Partners (ABP) har gjennomført fire transaksjoner med 27 industribygg for 650 millioner kroner.

Ifølge Estate Nyheter dreier det seg om eiendommer i Kristiansund, Risavika, Dusavik og Mongstad. Kjøpet omfatter 300.000 kvadratmeter tomt- og bygningsmasse, i tillegg til 400 meter løpemeter med kaier.

– Når det gjelder M&A så ligger vi gjerne på samlede oppkjøp i området 1–2 milliarder kroner i året, men dette varierer veldig. Det som er spennende nå er at vi forventer stor organisk vekst gjennom utviklingsprosjekter på egne eiendommer, og sånn sett har vi nå to motorer for videre vekst, sier William W. Wittusen, administrerende direktør i ABP, til Finansavisen.

I Kristiansund har ABP kjøpt Dale Industripark og Melkvika Næringspark av Umoe, med en bygningsmasse på 25.000 kvadratmeter og en tomt på 143.000 kvadratmeter

Øvrige eiendommer er WellConnection Wepcos maskineringsverksted i Dusavik, med en samlet tomt- og bygningsmasse på 22.000 kvadratmeter. Her er Ramsland Holding selger.

ABP har også kjøpt fire industrieiendommer i Risavika utleid på lang kontrakt til Odfjell Technology. Samlet tomte- og bygningsmasse er på 27.000 kvadratmeter. Odfjell Land og FCH Invest er selger.

På Mongstad har ABP kjøpt Bøkevoll Eiendom og Myra Eigedom, med en samlet tomt- og bygningsmasse på 86.000 kvadratmeter. En utviklingstomt inngår i handelen med selger Bøkevoll Holding.

– Disse eiendomstransaksjonene er helt i tråd med vår strategi om å investere i driftskritisk eiendom og infrastruktur i ledende industrielle knutepunkt langs norskekysten. Eiendommene har solide og langsiktige leietakere, kombinert med langsiktige utviklingsmuligheter for nye og eksisterende kunder, sier Wittusen, ifølge Estate Nyheter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo