EiendomsWatch

Aktiviteten i bygge- og anleggsnæringen høyere enn før pandemien

Produksjonsaktiviteten i bygge- og anleggsnæringen økte fra første til andre kvartal og er nå høyere enn før pandemien.

PILENE PEKER OPPOVER: Produksjonsaktiviteten i bygge- og anleggsnæringen økte fra første til andre kvartal. | Foto: SSB

Produksjonsaktiviteten i bygge- og anleggsnæringen hadde en vekst på 0,9 prosent i 2. kvartal 2022 sammenlignet med 1. kvartal i 2022, ifølge sesongjusterte tall. Fra mai til juni var det en svak nedgang i aktiviteten på 0,1 prosent. Aktiviteten er likevel på et høyere nivå enn før pandemien, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).

Oppføring av bygninger og anleggsvirksomhet økte med henholdsvis 1,7 og 0,1 prosent. Næringen oppføringen av bygninger var uendret fra mai til juni.

– Til tross for et svakt fall i aktiviteten fra mai til juni 2022, har det siden mars 2022 vært god vekst i bygge- og anleggsaktiviteten samlet sett, sier seniorrådgiver Heidi Vegsund i SSB i en melding.

Alle undernæringene innen bygg og anlegg, bortsett fra næringene bygging av vann- og kloakkanlegg, og anlegg for elektrisitet og telekommunikasjon og riving og grunnarbeid, bidro til oppgangen på 0,9 prosent i 2. kvartal 2022.

Oppføring av bygninger samt elektrisk installasjonsarbeid, VVS-arbeid og annet installasjonsarbeid hadde en vekst på henholdsvis 1,7 og 1,1 prosent og var med det de undernæringene som bidro mest til den samlede oppgangen.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch