EiendomsWatch

Rekordhøy tømmerpris

Snittprisen på alt tømmer som ble solgt i andre kvartal, endte på 501 kroner per kubikkmeter. Det er den høyeste prisen som er registrert i ett kvartal.

REKORDPRIS: Prisene på tømmer økte i andre kvartal. | Foto: Vidar Ruud / NTB

Sammenlignet med andre kvartal i fjor var prisøkningen på 16 prosent, skriver Statistisk sentralbyrå.

I alt ble det hogd rett i underkant av 3 millioner kubikkmeter tømmer for salg mellom april og juni i år, som er omtrent det samme som i tilsvarende kvartal i fjor.

Sagtømmerprisen for gran og furu var henholdsvis 21 og 18 prosent høyere i andre kvartal i år enn i tilsvarende kvartal året før. Sagtømmer er tømmerstokker som er lange, tykke og rette nok til å kunne skjæres til planker og bord. I gjennomsnitt fikk skogeierne 653 kroner per kubikkmeter for sagtømmer av gran og 632 kroner per kubikkmeter for furutømmeret.

Samtidig ble det i andre kvartal eksportert 1,17 millioner kubikkmeter tømmer. Det er 160.000 kubikkmeter mer enn i samme kvartal i fjor.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch