DNB Næringsmegling: Dette blir leievekst-vinnerne i Oslo

DNB Næringsmegling peker ut områdene hvor leieprisveksten innen kontor trolig blir sterkest frem mot utgangen av 2025.
VINNERNE: De sentrale områdene markert grønt vil få sterkest lieiepirsvekst, tror DNB Næringsmegling | Foto: DNB Næringsmegling
VINNERNE: De sentrale områdene markert grønt vil få sterkest lieiepirsvekst, tror DNB Næringsmegling | Foto: DNB Næringsmegling

Kontorleieprisene for Oslo, Asker og Bærum har hatt en god stigning det siste året. DNB Næringsmegling skriver i en oppdatering at de tror det er gode utsikter for leieprisvekst i hovedstaden de neste årene.

«Ledigheten er på et rekordlavt nivå, og det tilføres lite nytt kontorareal i markedet, noe vi tror taler for fortsatt leieprisvekst. Vi forventer at de beste kontorlokalene i sentrum og CBD-områdene (Central Business District), vil oppnå den høyeste leieprisveksten frem mot utgangen av 2025», heter det.

I disse områdene ventes den en leieprisoppgang på 15-17 prosent mot utgangen av 2025. Til sammenligning er KPI-anslagene til DNB Markets på 12,7 prosent for samme periode.

Med de høye KPI-anslagene for de neste årene tror meglerhuset det kun er sentrum og CBD-områdene som klarer å få en realprisvekst.

«Vi tror områdene nærmest sentrum som ytre del av sentrum, Nydalen og Skøyen vil oppnå en leieprisvekst på rundt 10 prosent for den samme perioden, noe som er opp imot KPI-anslaget til DNB Markets», heter det.

For randsonene tror DNB Næringsmegling at leieprisveksten vil bli noe mindre og ligge på mellom fem og syv prosent, hvor områdene med den beste kollektivdekningen (Helsfyr og Lysaker) vil få den høyeste leieprisveksten.

De gjennomsnittlige kontorleieprisene i Oslo, Asker og Bærum har økt med 10,6 prosent fra første halvår 2021 til første halvår 2022 ifølge Arealstatistikk. Snittet ligger nå på 2610 kroner per kvadratmeter.

A-kategori leiene (de 15 prosent dyreste kontraktene) har økt med cirka 7 prosent i samme periode, og kvadratmeterprisen er nå på 4210 kroner i hovedstaden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo