Byrådet i Oslo vil øke budsjettet til PBE og gi etaten et nytt system

Det rødgrønne byrådet plusser på 12 millioner kroner til Plan- og bygningsetaten i sitt budsjettforslag for Oslo kommune i 2023. I tillegg vil Raymond Johansen og hans lag gi økt støtte til tiltak som kan øke lokal kraftproduksjon i næringslivet.
TID OG PENGER: I 2023 ønsker det rødgrønne byrådet å gi Plan- og bygningsetaten større budsjetter for å få fortgang på saksbehandlingen. PBE er underlagt Hanna Marcussen, som er byråd for byutvikling i Oslo kommune. | Foto: Vidar Sandnes
TID OG PENGER: I 2023 ønsker det rødgrønne byrådet å gi Plan- og bygningsetaten større budsjetter for å få fortgang på saksbehandlingen. PBE er underlagt Hanna Marcussen, som er byråd for byutvikling i Oslo kommune. | Foto: Vidar Sandnes

Neste år vil byrådet i Oslo styrke Plan- og bygningsetaten med 12 millioner kroner årlig, for å oppnå raskere plan- og byggesaksbehandling.

– Vi jobber kontinuerlig med å bedre saksbehandlingstider, og byrådet ønsker derfor å styrke effektiviseringsarbeidet i Plan- og bygningsetaten. Både utbyggere, kommunen og innbyggere er tjent med effektiv saksbehandling, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i en pressemelding.

PBEs nye konstituerte etatsjef: – Etaten er i en utfordrende situasjon i dag

Byrådet foreslår også 19 millioner kroner til et nytt fagsystem til etaten som ett ledd i å effektivisere saksbehandlingen.

Her kan du se hele budsjettforslaget.

Vil dempe prissjokk

Utover disse bevilgningene ramser det Raymond Johansen-ledede byrådet opp punkter de vil prioritere for å møte kostnadsgaloppen som rammer Oslo kommunes virksomhet innenfor investering i og utvikling av eiendom.

Tre milliarder kroner er satt av til å håndtere lønns- og prisveksten, i tillegg settes det av om lag 200 millioner kroner til egne avsetninger til høye strømutgifter, i Boligbygg 50 millioner kroner og ellers i kommunen 150 millioner kroner.

Eiendomsutvikler tapte salærstrid med advokaten sin etter seier i Boligbygg-sak

Byrådet foreslår også å øke risikoavsetningen til pågående investeringsprosjekter med 500 millioner kroner i 2023, og 200 millioner kroner i 2024 på grunn av økning i priser på byggematerialer og energi.

Fornebubanen mangler stadig store summer fra eiendomsselskaper – Vækerø stasjon er fortsatt i spill

30 millioner mer til energitiltak

Det rødgrønne byrådet i Oslo ønsker å øke støtten til energieffektivisering og lokal energiproduksjon i husholdninger og næringsliv. Derfor foreslås en økning av klima- og energifondet tilsagnsramme fra 120 millioner kroner til 150 millioner kroner i 2023.

Entra-sjefen øyner håp for krafttak: – Krisen setter et annet fokus på behovet for alternative energikilder

Byrådet foreslår også samlet om lag 174 millioner til flere ulike energieffektiviseringstiltak og solceller i kommunens egen bygningsmasse.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også