EiendomsWatch

Byrådet i Oslo vil øke budsjettet til PBE og gi etaten et nytt system

Det rødgrønne byrådet plusser på 12 millioner kroner til Plan- og bygningsetaten i sitt budsjettforslag for Oslo kommune i 2023. I tillegg vil Raymond Johansen og hans lag gi økt støtte til tiltak som kan øke lokal kraftproduksjon i næringslivet.

TID OG PENGER: I 2023 ønsker det rødgrønne byrådet å gi Plan- og bygningsetaten større budsjetter for å få fortgang på saksbehandlingen. PBE er underlagt Hanna Marcussen, som er byråd for byutvikling i Oslo kommune. | Foto: Vidar Sandnes

Neste år vil byrådet i Oslo styrke Plan- og bygningsetaten med 12 millioner kroner årlig, for å oppnå raskere plan- og byggesaksbehandling.

– Vi jobber kontinuerlig med å bedre saksbehandlingstider, og byrådet ønsker derfor å styrke effektiviseringsarbeidet i Plan- og bygningsetaten. Både utbyggere, kommunen og innbyggere er tjent med effektiv saksbehandling, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i en pressemelding.

PBEs nye konstituerte etatsjef: – Etaten er i en utfordrende situasjon i dag

Byrådet foreslår også 19 millioner kroner til et nytt fagsystem til etaten som ett ledd i å effektivisere saksbehandlingen.

Her kan du se hele budsjettforslaget.

Vil dempe prissjokk

Utover disse bevilgningene ramser det Raymond Johansen-ledede byrådet opp punkter de vil prioritere for å møte kostnadsgaloppen som rammer Oslo kommunes virksomhet innenfor investering i og utvikling av eiendom.

Tre milliarder kroner er satt av til å håndtere lønns- og prisveksten, i tillegg settes det av om lag 200 millioner kroner til egne avsetninger til høye strømutgifter, i Boligbygg 50 millioner kroner og ellers i kommunen 150 millioner kroner.

Eiendomsutvikler tapte salærstrid med advokaten sin etter seier i Boligbygg-sak

Byrådet foreslår også å øke risikoavsetningen til pågående investeringsprosjekter med 500 millioner kroner i 2023, og 200 millioner kroner i 2024 på grunn av økning i priser på byggematerialer og energi.

Fornebubanen mangler stadig store summer fra eiendomsselskaper – Vækerø stasjon er fortsatt i spill

30 millioner mer til energitiltak

Det rødgrønne byrådet i Oslo ønsker å øke støtten til energieffektivisering og lokal energiproduksjon i husholdninger og næringsliv. Derfor foreslås en økning av klima- og energifondet tilsagnsramme fra 120 millioner kroner til 150 millioner kroner i 2023.

Entra-sjefen øyner håp for krafttak: – Krisen setter et annet fokus på behovet for alternative energikilder

Byrådet foreslår også samlet om lag 174 millioner til flere ulike energieffektiviseringstiltak og solceller i kommunens egen bygningsmasse.


Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch