Niam kjøper Brunswick Real Estate Capital

Brunswick Real Estate Capital, som er stor i det nordiske markedet for alternative kredittløsninger for næringseiendomssektoren, blir kjøpt opp av fondsforvalteren Niam.
TOPPENE:: Pontus Sundin skal lede Niam Credit. Her sammen med Jennifer Andersson, Managing Partner i Niam, | Foto: Brunswick Real Estate Capital og Niam
TOPPENE:: Pontus Sundin skal lede Niam Credit. Her sammen med Jennifer Andersson, Managing Partner i Niam, | Foto: Brunswick Real Estate Capital og Niam

Niam, en av Nord-Europas ledende fondsforvaltere med fokus på eiendoms- og infrastrukturinvesteringer, kjøper Brunswick Real Estate Capital, som forvalter eiendeler på omtrent 25 milliarder svenske kroner, fremgår det av en pressemelding fra Niam.

Pontus Sundin skal lede det selvstendige selskapet under varemerket Niam Credit.

Brunswick Real Estate Capital, som ble etablert i 2013, omtales som en pioner i det nordiske markedet for alternative kredittløsninger for næringseiendomssektoren.

Til dags dato har selskapet lansert tre vellykkede fond.

«Med sin sterke institusjonelle kapitalbase kan selskapet tilby sikre finansieringsløsninger på inntil ti år. I tillegg til å tilby attraktiv avkastning til sine investorer, har selskapet en utpreget ESG-profil og ligger i forkant når det gjelder å videreutvikle bærekraftsrelaterte kredittløsninger for eiendomsbransjen», heter det i meldingen.

Niam-fond i nesten 25 år

Niam har siden 1998 tilbudt institusjonelle investorer muligheten til å investere i det nordiske eiendomsmarkedet via selskapets fond.

– Gjennom årene har vi gradvis diversifisert vår fondsportefølje med strategier som dekker ulike eiendomssegmenter og risikoprofiler. I 2021 lanserte vi vår infrastrukturplattform med fokus på bærekraftige investeringer innen fornybar energi, transport og telekom. Kreditt er et naturlig neste steg for oss og i stor grad et supplement til vår eksisterende virksomhet. Med oppkjøpet av Brunswick Real Estate Capital utvider vi tilbudet vårt ytterligere og blir en enda mer attraktiv partner for institusjonelle investorer, sier Jennifer Andersson, Managing Partner i Niam, i meldingen.

Alt i alt har Brunswick Real Estate Capital finansiert over 150 eiendommer, til et samlet beløp på cirka 30 milliarder svenske kroner, uten at det har oppstått kredittap.

KLP blant investorene

Brunswick Real Estate Capitals fond har gjennom årene tiltrukket seg noen av de største institusjonelle investorene i Sverige, inkludert Folksam og PRI, men også norske KLP.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo