Christian Ringnes: – Vi må gi mer til de fattige

Christian Ringnes med familie regner med å betale over 100 millioner kroner i skatt gjennom Victoria Eiendom og Eiendomsspar i år. Nå mener han myndighetene må ta grep for å gjøre noe med det han kaller «fattigdomskrisen»
BER MYNDIGHETENE BLA OPP: Christian Ringnes foreslår statlig støtte til de fattigste i Norge. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BER MYNDIGHETENE BLA OPP: Christian Ringnes foreslår statlig støtte til de fattigste i Norge. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Eiendomsinvestor og kunstsamler Christian Ringnes mener synet av den lange køen av mennesker som venter på å få en matpose utenfor Fattighuset i Oslo er hjerteskjærende og mener myndighetene må ta grep. Han har selv donert penger til Fattighuset.

– Den krisen vi nå er oppe i, er ikke en fordelingskrise, men en fattigdomskrise. Jeg mener staten må ta det innover seg og gi mer til de fattige, sier Ringnes til VG.

Ringnes anser seg selv som en av statens melkekuer – og at han derfor kan mene noe om hva staten bruker pengene sine på.

Gjennom familiebedriften, med eierskap i Victoria Eiendom og Eiendomsspar, anslår Ringnes at han og familien vil betale godt over 100 millioner skatt i år.

Konkret ber eiendomsinvestoren regjeringen gi 4000 kroner hver måned til de 200.000 fattigste og 2000 kroner hver måned til de 200.000 nest fattigste

– Det ville koste staten 14,4 milliarder kroner per år og gjøre en betydelig forskjell for de dårligst stilte, sier Ringnes.

Han mener pengene kan tas rett fra Oljefondet, da det er rom for det under handlingsregelen.

På spørsmål om Ringnes selv merker noe til nedgangstidene, svarer han:

– Jeg merker det ganske lite personlig. Men jeg merker det veldig mye i min forretning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo