Ramcilovic: – Laveste transaksjonsvolum i andre halvår på nær 10 år

– Det er få pressede salg foreløpig og investorene sitter i mange tilfeller heller på eiendommene enn å selge kraftig rabattert, sier Thomas Ramcilovic, direktør for analyse i DNB Næringsmegling.
OPPLEVER ROLIGERE TIDER: Thomas Ramcilovic, direktør for analyse i DNB Næringsmegling | Foto: DNB
OPPLEVER ROLIGERE TIDER: Thomas Ramcilovic, direktør for analyse i DNB Næringsmegling | Foto: DNB

Årets transaksjonsvolum er på nesten 90 milliarder kroner, men i årets seks siste måneder har volumet ifølge DNB Næringsmegling bare vært på rundt 30 milliarder kroner.

– Det er som vanlig en del prosesser på gang på slutten av året som vil trekke det tallet opp en del, men vi vil trolig ende opp med det laveste transaksjonsvolumet for andre halvår på nær ti år, sier Thomas Ramcilovic, direktør for analyse i DNB Næringsmegling, til Finansavisen.

Han sier at de ikke er overrasket over en brems i markedet, og viser til deres investorundersøkelser i høst, som viste et klart stemningsskifte og mer avventende og selektive investorer.

– Verdiene har falt, men yieldene har ikke flyttet seg like mye som rentene. Det er få pressede salg foreløpig og investorene sitter i mange tilfeller heller på eiendommene enn å selge kraftig rabattert, sier analysedirektøren.

DNB Næringsmegling har ifølge Finansavisen fremdeles observert mange budgivere og flere budaksepter med yield lavt på fire- og helt ned på tre-tallet for når det gjelder de beste eiendommene i Oslo sentrum.

– Men vi har også observert at bud har falt igjennom på grunn av utfordrende finansiering, sier Ramcilovic. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo